Rabu, 25 Ogos 2010

Dah Dapat.......

Salam Ramadhan buat semua teman2 blogger.Dah 1/2 bulan kiter puasa kan.Baru ari ni de kesempatan nak update blog.Rasa masa tu cam suntuk je.Terima kasih buat semua teman2 yg masih lagi sudi menjenguk blog deeja yg dah macam biskut ni,kejap ada kejap xde.Follower juga makin bertmbah nie,hehehe....thnks ye sudi follow.Camne ngn puasa tahun ni?Semoga Ramadhan tahun ni dapatlah kita beroleh keberkatan.Kat Taiping sekarang ni panas je.Masa awal puasa tu hari xle panas sangat.nak wat cmne kan dugaan.Tapi kan,Ramadhan kali ni deeja rasa xseronok sangat.sebab pe ye..?Sebabnyer xdapat nak masak tuk family.Ari2 men beli je.Bukannyer dah malas nak masak tapi kesihatan yg tak mengizinkan.Peknen kali ni cukup menguji keimanan.Rasa letih,hb lak kurang.Badan dah rasa cam berat semacam.kalo nak dibandingkan dengan dulu2,rasanyer perut kali ni lebih boyot.....Sekarang ni nak berjalan pun dah rasa xlarat.Nasib baik la baju2 raya tuk anak2 semo dah beli.Barang2 tuk baby pun dah siap.Tinggal nak basuh ngn packing je.Awal ke?Tak kot....sekarang ni dah masuk 7 bulan lebih.....K....lah dah banyak lak membebel pasal peknen....berbalik le plk ngn tajuk kat atas tu...Dah Dapat....Dapat pe ye...?

Alkisahnyer,ni citer orang miskin.Hari Isnin lepas...pin..pin...pin...bunyi le hon kat depan umah....Saper le plk datang umah nie..?Bila jenguk kat luar nampakle van poslaju.....Barang pe lak tu...?Husben de beli barang online ke?rasa2 xde...kalo jual barang tu ada la....Xpe la,p je lah terima.....
Ini le bungkusannyer.Belek punyer belek....husben xde kat umah.Ahhh...bukak je lah....Payah jugak nak bukak kotak yg berbalut ngan plastik nie.....tapi dalam hati dah tau dah...hehehe


Kuikuikui.......sebenarnyer mende ni yg kitorang dapat.Dah sebulan jugak menunggu,akhirnyer sampai jugak.


Ini le netbook 1 Malaysia.Kecik je kan.Tapi boleh la nak guna kan.Biasalah orang yg sedang2 cam kami ni dah rasa cukup seronok dengan pemberian sebegini.Khas tuk yg berpendapatan rendah.....bayar bil tuk internet pun dapat murah,rm38 je sebulan.Pastu dapat lak netbook.Jadi sekarang ni xde la nak gaduh2 lagi nak guna komputer.Dah ada 4 kat umah.Satu komputer tua yg dah banyak berjasa pada deeja masa study dulu,pastu satu desktop,satu laptop dan kini satu netbook.Alhamdulillah....

Terima Kasih pada kerajaan Malaysia......yg sudi membantu rakyat2 dari golongan sederhana cam Deeja ni...

Rabu, 4 Ogos 2010

Indahnyer ciptaan Ilahi..........

Damainyer hati bila memandang ciptaan Ilahi yg tiada tolok bandingannya.Adakah aku mampu lagi menikmati suasana sebegini lagi...?Semoga Allah masih lagi memberi kesempatan padaku untuk mengecapi keindahan alam semesta ini.Gambar2 ni diambil kat Lumut,pada bulan lepas.Indahkan...Tapi kalo guna kamera yg canggih tentu gambar lebih berkualiti.Teringin nak beli kamera yg canggih2 ni,tapi bile le gamaknyer....Dah rasa seronok lak ngn bidang fotografi ni.

 

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com