Sabtu, 31 Disember 2011

Suka Duka 2011...Selamat Datang 2012

Assalamualaikum.....Lama sungguh aku tak mncatat dalam blog nie.Terasa macam asing pulak bila bukak blog sendiri.Memula tu ingat nak tutup je blog tapi sayang le pulak....Hari berganti hari....bulan berganti bulan.Hari nie merupakan hari terakhir dalam tahun 2011.31 Disember...cepatnyer dia datang.1 Januari akan menjelma.Sedih dan sayu pulak hati ni bila 2011 bakal meninggalkan kita.Terlalu banyak kisah suka duka ku ditahun ini.Kisah anak2 ku,diriku,suamiku....terbanyak kalau ingin diceritakan.Tapi apakan daya,kesibukkan yg melanda diriku sejak 3 bulan lalu membantutkan diriku untuk berkongsi cerita di dalam blog ku ini.Sebagai tanda aku masih menyayangi blog usang ini,aku catatkan jua rentetan suka duka hidup dari awal Januari hinggalah Disember...

Hidupku,sama saja dengan orang lain.Kejap ada pasangnya dan ada ketika ada surutnya.Kekadng hati ini diselubungi sunyi,kekadang mendung,suram,ceria,tersenyum....ahhhh,terlalu banyak sekali.Anak anak,anugerah Ilahi yg tak dapat ditandingi.Kisah Uwais...yg berdepan dengan dugaan.Najla,Alyaa & Kauthar....membesar sama macam kanak2 yg lain...Makin nakal.

Antara kenangan2 yg masih dan tetap bersemadi di hati...
1.Dapat juga memiliki MPV setelah berbulan2 menunggu,gara2 kete lama masih belum dapat pembeli.Pertama kali dalam hidupku memiliki kereta sendiri dari jenama luar bukan tempatan.
2.Suami dapat naik pangkat.Takde lagi keje ikut shift...
3.Uwais selamat menjalani pembedahan di hospital Ipoh.
4.Dapat renovation rumah.
5.3 kali menang giveaway kat blog.
6.Dapat bertemu ngn kawan blogger....Kak Hasmizan
7.Dapat berhari raya bersama anak teruna tunggal...tahun pertama Uwais beraya ngn baju melayu kaler cekelat.
8.Dapat merasa pakai tudung yg dibeli kat Butik Ariani...

Citer g holiday lak....
1.Ke pantai timur....Kelantan & Terngganu
2.Destinasi wajib....Cameron Highland...entah berapa kali pun aku dah xingat.
3.Ikut rombongan sekolah tadika Kauthar...ke Lumut...Pangkalan TUDM
4.Ke Bukit Fraser....1st time jejak
5.Ke Bukit Larut.....yg ni pun 1st time...adoi,nama je org Tepeng...
6.Ke Padang Besar....pastu singgah Kedah
7.Ke Penang.....
8.Sambut bday anak2...Alyaa & Kauthar kat Teluk Senangin.Bday yg lainnyer cuma kat restoren fastfood sekitar Taiping je.


Ehmmmm....kalau ikutkan banyak yg nak dicatat,tapi entahle,lupa le plk..pe lagi gamaknyer perkara2 menarik...ahhh,dah makin lupa lak aku nie,Tu menandakan aku dah makin tua.....

Akhirkata,sebelum aku menamatkan catatan terakhir di tahun 2011,ingin aku suarakan.....pelbagai peristiwa dan pengalaman hidup yg aku lalui sepanjang 2011 semakin mematangkan diriku.Akan ku pahat dihati ini....belajarlah dari pengalaman...setiap yg terjadi pasti ada hikmah disebaliknya.

Akhir kalam...Selamat menyambut Tahun Baru 2012.....Semoga kehadiran tahun baru ini akan menyuntik seribu kenangan yg terindah....

5 ulasan:

~~zAnAfAhMi~~ berkata...

Assalammualaikum Deeja, slmt tahun baru, moga dimasa akan dtg kita akan menjadi yg terbaik dunia dan akhirat.

~ yus ~ berkata...

Salam deeja, Selamat Tahun Baru 2012. Banyak kenangan tu di tahun ini kan, Uwais dah selamat operate ya? Ketinggalan cerita ini, lama tak jengah sini kan.

Apa pun yus tahu sekali sekala deeja singgah juga blog yus dan jadi silent reader. Semoga kita dapat jumpa pula satu hari nanti, mana tahu kan..:)

Wish u all the best for 2012 pula...:)

Kak Rose berkata...

Salam Deeja.... lama x singgah sini. selamat tahun baru 2012.... semuga akan lebih berjaya dan bahagia.

Dalila Hamid berkata...

selamat tahun baru... semoga memberi seribu makna...

HomeKreation berkata...

Aslmkm Deeja. Slmt Thn Baru 2012 & semuga sukses2 & gembira.

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com