Rabu, 25 Ogos 2010

Dah Dapat.......

Salam Ramadhan buat semua teman2 blogger.Dah 1/2 bulan kiter puasa kan.Baru ari ni de kesempatan nak update blog.Rasa masa tu cam suntuk je.Terima kasih buat semua teman2 yg masih lagi sudi menjenguk blog deeja yg dah macam biskut ni,kejap ada kejap xde.Follower juga makin bertmbah nie,hehehe....thnks ye sudi follow.Camne ngn puasa tahun ni?Semoga Ramadhan tahun ni dapatlah kita beroleh keberkatan.Kat Taiping sekarang ni panas je.Masa awal puasa tu hari xle panas sangat.nak wat cmne kan dugaan.Tapi kan,Ramadhan kali ni deeja rasa xseronok sangat.sebab pe ye..?Sebabnyer xdapat nak masak tuk family.Ari2 men beli je.Bukannyer dah malas nak masak tapi kesihatan yg tak mengizinkan.Peknen kali ni cukup menguji keimanan.Rasa letih,hb lak kurang.Badan dah rasa cam berat semacam.kalo nak dibandingkan dengan dulu2,rasanyer perut kali ni lebih boyot.....Sekarang ni nak berjalan pun dah rasa xlarat.Nasib baik la baju2 raya tuk anak2 semo dah beli.Barang2 tuk baby pun dah siap.Tinggal nak basuh ngn packing je.Awal ke?Tak kot....sekarang ni dah masuk 7 bulan lebih.....K....lah dah banyak lak membebel pasal peknen....berbalik le plk ngn tajuk kat atas tu...Dah Dapat....Dapat pe ye...?

Alkisahnyer,ni citer orang miskin.Hari Isnin lepas...pin..pin...pin...bunyi le hon kat depan umah....Saper le plk datang umah nie..?Bila jenguk kat luar nampakle van poslaju.....Barang pe lak tu...?Husben de beli barang online ke?rasa2 xde...kalo jual barang tu ada la....Xpe la,p je lah terima.....
Ini le bungkusannyer.Belek punyer belek....husben xde kat umah.Ahhh...bukak je lah....Payah jugak nak bukak kotak yg berbalut ngan plastik nie.....tapi dalam hati dah tau dah...hehehe


Kuikuikui.......sebenarnyer mende ni yg kitorang dapat.Dah sebulan jugak menunggu,akhirnyer sampai jugak.


Ini le netbook 1 Malaysia.Kecik je kan.Tapi boleh la nak guna kan.Biasalah orang yg sedang2 cam kami ni dah rasa cukup seronok dengan pemberian sebegini.Khas tuk yg berpendapatan rendah.....bayar bil tuk internet pun dapat murah,rm38 je sebulan.Pastu dapat lak netbook.Jadi sekarang ni xde la nak gaduh2 lagi nak guna komputer.Dah ada 4 kat umah.Satu komputer tua yg dah banyak berjasa pada deeja masa study dulu,pastu satu desktop,satu laptop dan kini satu netbook.Alhamdulillah....

Terima Kasih pada kerajaan Malaysia......yg sudi membantu rakyat2 dari golongan sederhana cam Deeja ni...

18 ulasan:

catz berkata...

salam..
selamat berpuasa deeja.
moga kandungan sihat..
catz pun tak masak sgt..malas.
hahaha.
eh menarik netbook tu.

camana nak dapat eh???
nak jugak...

selamat berpuasa.

deeja berkata...

Salam Catz....selamat berpuasa juga.
netbook tu dapat bila kiter daftar talian internet ngn tm tuk golongan yg berpendapatan sederhana.kalo dok luar bandar,pendapatan kurang rm3000.Kalo dok bandar pendapatan kurang rm5000.Bil bulanan cuma rm38 je sbln...

Bapak berkata...

wah dapat notebook!

oh, layak kalau kita daftar talian internet TM rupanye...

Bil RM38 tu berapa mbps?

deeja berkata...

Salam bapak....
aah....layak.
bil rm38 tu 384mbps,unlimit...leh guna berapa bnyk kiter nak.Kalo nak yg dapat netbook beso sikit,bulanan rm58.Yg deeja tau,38 tu hanya tuk talian internet,kalo guna tepon kena bayar le berapa bnyk yg kite pakai.

diraja22 berkata...

jg kesihatan, hadiah buat baby jg ni kot..

azlina berkata...

alhamdulilah deeja akk tak tau pun rasanya mcm layak memohon tapi talian internet yg dah ada ni nk bt mcm mana...
deeja n baby sht..slmt menjalani ibadah di bln puasa

deeja berkata...

Salam diraja22...
thnks,mngkin jugak ye hadiah tuk baby baru...rezeki ank kan,sape tau...

Salam kak azlina....
cuba le akak mohon tengok camne.Tu hari bapak sedara deeja pun de mohon.Dah dapat talian baru.Talian yg lama tu kena potong la...jimat sikit kak kalo dapat bayo murah.

kakpah berkata...

salam deeja. sehat ke.. bila due.

deeja berkata...

Salam KakPah...
sihat orng peknen biasa le kak,kejap ok,kejap xlarat.
Due bulan 10 ni...

zan-xray berkata...

lawa notebook tu ..ada dengar pasal pakeh TM tu, langgan murah dapat komputer lagi.
Cuma nak tanya mcm mana prestasi perkhidmatan broadband tm tu?
selamat berpuasa untuk deeja dan keluarga.

deeja berkata...

Salam Zan...
Selamat berpuasa juga..
Bagi deeja la,guna tm punyer line ni ok je.Laju gak la berbanding ngn maxis atau mana2 broadband...puas hati

zan-xray berkata...

oo pakej ni guna line kabel.. ingatkan broadband. kalau macam tu ok la.

FATIHAH . berkata...

salam, guna pakej ni. tak kisah duduk kat mana pon kan ? yang ada fixed line ?

IxoR@ berkata...

salam sis...

apa kabar?

wowww... ok la tu, alhamdulillah.... kerajan sentiasa membantu...

kecik je ye.. comel... senang dibawa ke mana-mana....

J@J@ / Bini The Rock berkata...

Salam Deeja..
moga deeja dan baby sihat!

err..klu kita sedia ada line strmx RM60 kemudian nak tukar ke RM38 ni, boleh ke?? kemudian kita akan dpt notebook free dklm masa sebulan??

wahh! nak try g TM lah mcm nih...barang free, sapa tak nak ye tak?

ade bwk dokumen ape2 tak?? atau ada perjanjian ke??

**wah! mcm staff TM pulak aku bertanya nih!! hehe

deeja berkata...

Salam Fatihah....
pakej ni tuk dok kat umah je lah....pase dia pakai line.Tapi nk bwk netbook kluar p mana2 yg de wifi leh gak.Sebab netbook tu de wifi sekali..

Salam Ixora....
Akak sihat...jadilah kecik pun kan,nk guna tuk yg basic2 boleh la..

Salam Jaja...
Thnks.
Memang leh tuko.Sebab Pakngah Deeja de apply.Dah dapat line pun tapi bab nk dapat netbook tu xtau la....kena p tanya TM la ye...hehehe

arezura berkata...

salam kak deejaa..
lame x jenguk blog akk..
cm ne baby dlm perot sihat x..
pesan kat baby aunty ckp jgn nakal2 hee..
wahh bestnyee dpt notebook free..
nk jugak lahh

cikgu isza berkata...

salam kenal deeja,
sronoknya dapat rezeki..
ngandung ke.. berapa bulan dah?

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com