Ahad, 24 Oktober 2010

Berakhirnya Sebuah Penantian....

Assalamualaikum......lama rasanyer tak menjengah blog.Pe khabar semo teman2?Bagi diri Deeja di saat nie,waduh bermacam2 rasa ada.Perasaan seronok,gembira,sedih,tension,sakit semonyer ada.Tapi pe2 pun,hati nie happy sangat sebab dah pun selamat melalui saat2 getir bertarung nyawa demi melahirkan seorang anak.
Tanggal 12 Oktober,tepat jam 9.22 pagi bersamaan hari Selasa,Deeja selamat melahirkan seorang putera.Alhamdulillah,semonyer selamat meskipun Deeja terpaksa melahirkan melalui pembedahan.Pada mulanyer perasaan takut tu menghantui jugak diri nie.tapi berkat doa akhirnyer segala ketakutan,kerisauan dapat jugak diatasi.Pengalaman di bilik bedah kali nie memang cukup mencabar.Ini bukanlah kali pertama kena bedah,dah kali ketiga.Tapi entahlah,terasa lain sangat.Pe taknyer,pengalaman di jahit hidup2,bukan semo orang dapat rasa kan,ye tak.Sebenarnyer,cam ni,doktor terpaksa mengambil masa yg agak lama tuk keluarkan baby.Sebabnyer,doktor kena berhati2 bersihkan parut2 yg lama dulu tu.Rasa2nyer dalam 40 minit baru baby dapat keluar.Lama tu,berbanding dulu,tak sampai 30 minit pun.Jadi,disebabkan masa yg di ambil agak lama,ubat  bius pun dah berkurangan.Pe lagi,masa doktor nak jahit balik tu,dah terasa sakitnyer.Sampai Deeja menangis-nangis tahan sakit.Sakitnyer,tak dapat nak di bayangkan.....uiiiiiii...sakit oiiiii....Akhirnyer,doktor bius cucuk ubat tahan sakit dan bagi sedut gas penenang.Tahan le sikit,sempat le terlelap sesaat dua.tapi bila doktor bedah tu dok tarik2 benang jahit tu,tersentak aku dari lamunan....adoiiiii....Jenuh le cik misi dok cakap,sabar dik,sikit je lagi,doktor tengah jahit balik tu....Dalam sedar tak sedar.....akhirnyer semo selesai....
Saat paling indah,tatkala doktor dapat keluarkan baby.Tangisan baby saat tu kuat sangat.dalam hati,terasa sebak sungguh.Lepas baby dibersihkan,barule nurse datang tunjuk kat Deeja.terharu bila deeja tanya anak lelaki ke pompuan.Nurse tu bukak le lampin.Yes,akhirnyer dapat gak baby boy....Masa tu,air mata dah mengalir laju.....bukan sedih,tapi sebak bercampur seronok sangat2.Penantian ku selama ini sudah berakhir....akhirnya impian ku dan hubby tuk dapat baby boy tercapai juga.Ku namakan Uwais Firdaus Alqarni,pemberian syurga.Dan impian ku ingin anak ku ini menjadi sebaik Uwais AlQarni yg namanya sering disebut Nabi Muhammad dan sudah terkenal di pelusuk langit...Amin.
Pada semo rakan2 yg sudi mendoakan Deeja,terima kasih banyak2.Mudah2an,rezeki kalian akan bertambah dan sentiasa di berkati Allah....Alhamdulillah,syukur ke hadrat Allah.

Dan.....inilah,permata hatiku yg ke 4...

14 ulasan:

fmina08 berkata...

tahniah kak deeja!!! finally dpt bb boy....bestnyaaaa..

deeja berkata...

Fmina...
Salam Fmina..Thnks ye,itu le,dah rezki akak kan.Dalam dok takut2,akhirnyer dapat jugak baby boy.

kak Erna berkata...

salam kenal..dari mok cik..alhamdulillah dah selamat..mok cik yang pernah juga menjalani pembedahan bersalin ni..rasa seriau membacanya..boleh rasa bagaimana sakitnya..
apa2 pun tahniah dah pun mendapat baby boy..

shaliza berkata...

Alhamdulillah....mmg tak tergambar sakitnya...apapun tahniah...dah dapat hero!

K.Nor berkata...

alhamdulillah.. tahniah deeja.. slmt berpantang ya.. :)

Chik Mimi berkata...

Alhamdulillah deeja semuanya dah selamat,tahniah

Kak Rose berkata...

Tahniah Deeja... chubby nya baby tuh dan selamat berpantang. take care.

mummyseri berkata...

Salam kak,
tahniah n slmt berehat..

deeja berkata...

Kak Erna..
Salam kenal juga,thnks ye.

Shaliza...
Thnks,mmg sakit yg terasa tu xleh nk dgmbrkn,tp bl dh lps semonyer,lega rasa ati nie..

Kak Nor...
Terima kasih kembali..

Chik Mimi...
Thnks,syukur pd Allah,semo selamat.

Kak Rose...
Thnks akak.Nak menempuh alam berpantang ni la yg teruk sikit,hihihi...tmbh lak dh kn operate,bnyk kn pntng.

Mummyseri...
Thnks.sesama le kiter berehat ye...hehe

hana berkata...

alahaii...kisahnya akak bersalin ghupernyer.. rasanya blom terlewat nak ucapkan tahniah wat akak... tahniah kak! tak sangka BOY! sonoknyerrr... selamat berpantang kak yer... kiut bb tuh!

deeja berkata...

Hana...
hikhikhik...itu le, dulu menghilang diri tapi kini timbul ngn orng baru.Thnks Ina.

azlina berkata...

salam deeja...

taniah..alhamdulilah syukur semuanya dh selamat jaga diri baik2 masa pantang yea...

idayusof berkata...

Salam Deeja.Alhamdulillah penantian selama ini berakhir dgn kegembiraan.Musim baby boy gaknye sbb jiran akak pun dpt baby boy pd 10.10.
Congratulations again Deeja n selamat berpantang.Klu operate lama gaknye ya sbb akak takde pengalaman bedah2 ni.

ALoNa Cintamaniszlite berkata...

Tahniah deeja.
bertambah rezeki keluarga. insyaAllah.

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com