Isnin, 21 Mac 2011

Bersantai Di Cameron Lagi......

Jam dah menunjukan pukul 4 lebih.Hujan turun mencurah-curah.Asal petang je,mesti ujan kat sini.Hari nie,dah pun mula balik persekolahan.Cuti seminggu rasa macam sekejap je.Tak sempat nk g bercuti pun sebenarnyer.Badan pun xberapa sihat.Asyik batuk.Peralihan cuaca kot.Aritu panas,sekarang nie dah hujan pulak.Oh ye,sebelum tu nak wish Selamat Berpantang pada kawan blogger kiter iaitu Nor yg dah pun selamat melahirkan baby boy semalam.Tahniah dari kami sekeluarga....

Berbalik pada tajuk.Cuti sekolah aritu,sempat g jenjalan Cameron je.Tu pun pegi balik ari je.Cuti sekolah seminggu,tapi xsempat nk g bercuti atas alasan2 yg tertentu....hahahaha.First,kete xde le plk.Second,bdn xsihat je.Third,asyik ujan je.So,disebabkan kesiankan anak2,ayah pun bawak le gak kami sekeluarga g bercuti selepas dapat kete.Di samping nk menge'test' kete.

Kami ke sana pagi Khamis bersamaan 17 Mac.Siap bawak bekal dari umah lagi.Just masak nasi lemak je.Beli kat sana,mahal....jimat2 le sikit..

Meh le layan gambo2 ye.Dah xde idea nk bercerita.Mood xsihat masih de.....huhuhuhu

Gambar2 nie semua ambik kat Taman Agroteknologi Mardi.


Besar kaktus kat belakang Kauthar tu...

Cantik sungguh bunga orkid nie...

Geram toi nengok.....eiiii

Budak kecik....Uwais tengah minum susu...

Dikelilingi kaktus....


Mana lagi comel....kaktus ke Alyaa ngn Kauthar??

Di bawah rimbunan pohon tomato

Yumyum.....sedap sayur tuuuu.Cian Kauthar,panas laaaa

Basarnyer buah......

Sayur yg enakkkkkk....rasa nk petik je...

Cantikla salad tu buat hiasan....

Segar toi salad2 nie...

Kat ladang teh....panas ooooo time nie

Sekali pandang gambo nie cantik sangat,2 kali pandang nk gelak...macam charllie caplin pun de...hehe

Uwais yg dah penat...landing atas meja

Nampak tak langit.....gelap,ujan mau turun.
Sekian saja gambo2 kat Cameron.Banyak lagi sebenarnyer,tapi cukup lah ye.selalu sangat terbit gambo2 kat Ch nie.Kitorang xde kemana2 pun.Just pusing2 Tanah Rata,Brinchang.....g pasar malam.Xde beli barang bnyk2 pon.Cuma beli sayur sikit ngn buah strawberi.Kami turun dari sana kul 4 lebih kurang.Hujan lebat selebat2nyer.Takut pun ada tau.Asyik membaca ayat2 je sepanjang jalan.Risau....Sampailah ke Ipoh ujan masih lagi turun....

Alhamdulillah,kami selamat sampai ke rumah juga...

6 ulasan:

Cendana Kasih berkata...

betul kan..asyik ujan jer..malam plak sejuk sampai ke tulang..anak saya si Ryan sampai takboleh tido sbb sejuk sangat.. best pegi pasar malam. Macam2 makanan ada, rambang mata :)

deeja berkata...

Cendana Kasih....

Itu la,asyik ujan,xleh nk g meronda pun.Bnyk2 tmpat,mmg kat pasar malam tu lah yg paling murah pun.Tapi de gak yg mahal,kn pandai tgk la kan.

Chik Mimi berkata...

akak p ari senin tak ujan panaih,tp naik ikut Tapah budah2 dah mengeluh,smpi sana bg makan eskirim kat Almashor terus ok hahhaaha

deeja berkata...

Chik Mi....
sonok la kalo g tak ujn.Ni dh 2 kali p.asyik ujn je.Xleh nk g jnjln.Xsmpat nk g Almashor pon...

Gieyana berkata...

mmg best kan p Cameron..we all tiap2 tahun mmg ada pergi..rasa nyaman sgt udara dier..:D

deeja berkata...

Gieyana....

mmg seronok sekali sekala g bercuti tmpt yg sejuk2 gitu.Akak rasa,Cameron le tmpt yg akak kerap g.Lagipun xle jauh sgt ngn Taiping nie.Lbh krg 2 jam dh leh sampai.Dlm sethn tu 3/4 kali jgk la g sana.

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com