Isnin, 28 Mac 2011

Ke Klinik Lagi....

Cuaca kat sini dari pagi sampailah ke petang nampaknyer cerah.Panas le plk.Terasa cm nk dok dlm ekon je.Dah seminggu,diri nie tak berapa sihat.Batuk xilang2 lagi.Dah rasa cm malas nk pantng mkn.Semalam,tibai je makan segala macam udang,sotong,ais...hah,lantak kau.Pastu,mula le rasa sakit tekak balik.Ari nie,bantai minum ais lagi.Then,mkn lak ikn cencaru.Semua tu 'ubat' le kan.

Pagi tadi ke klinik lagi.Tapi bukan tuk check aku.Tapi check Uwais.Dah 5 bulan lebih.Memang trlewat tuk check 5 bulan,sebab umo 3 bulan tuhari,uwais demam.Cucuk kena tangguh.So,tu le pasal dh lewat le sikit kan.Patutnyer cukup2 umo 5 bulan kn p check,tapi ni dah 5 1/2 bulan.tak pe lah kan.Rutin biasa di klinik.Timbang,sukat,ukur....Berat,naik sikit je.Tinggi,nmpk cm sama je...ehhh betoi ke?Ukur lilit kepala.naik.Tapi BMI tetap 14 dan berat badan Uwais dah masuk ke line kuning.dah kira tak cukup le tu.Nurse suruh bagi minum susu kerap.tapi,nak wat cmne ye.kalo dia dah tak nak macam mana nk bagi.Dah cuba bg,tapi kalo dia xnak,dia akan luahkan balik puting susu tu.Nak paksa.Alahai,budak kecik.....cmno.nak bagi mkn,dah xboleh lagi.Nurse cakap,tunggu umo 6 bulan baru leh kasi makan.Pastu,check pe g ye.Ha,nurse tu bagi le Uwais berdiri tapi Uwais xnak tegakkan kaki.Alahai,dia cakap,patutnyer baby yg umo 5 bulan dah boleh tegakkan kaki nak berdiri.Ish......kekadang,Uwais ni mahu gak bila diangkat dia berdiri,tapi kekadng memng dia taknak pun.So,nasihat nurse,suruh latihkan jugak untuk dia tegakkan kaki.Nak kuatkan otot dia,kata nurse tu.
Selesai sudah bab2 sukat menyukat dan nasihat menasihat.Pastu......g cucuk plk.Cucuk kat peha,cm biasa.Risau takut Uwais demam lagi.Kalo dulu,cucuk je terus demam.Tapi nmpknyer,dah petang nie,Uwais ok je.Mudah2an Uwais tak demam kali nie.Kalo demam,teruk le jugak aku.Dah le diri sendiri pun kurang sihat nie.....InsyaAllah,ok je nanti tu.Sekarang nie,pihak klinik dah tak bagi siap2 sirap paracetamol tu.kalo demam baru le g jumpa plk,then baru kasi ubat.Tapi xpe lah,sirap paracetamol dah memang ada kat umah nie.
Temujanji seterusnyer pada 25 April nanti.Sebulan lagi.Tapi 1 April nie ada temujanji gak kat spital.okey lah,sampai sini dulu catatan ari nie....jumpa lagi di catatan seterusnyer....Kejap lagi Najla ngn Alyaa balik dari sekolah agama.Pastu,nak kluar jap g menembak ngn cik Canon.....

2 ulasan:

azlina berkata...

semuga uwais membesar dgn sht dan pintar..insyallah

deeja berkata...

Kak Azlina...
Thnks akak.Mudah2an ye kak.Amin

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com