Selasa, 8 Mac 2011

Uwais dah meniarap.....

Salam petang Selasa.Dah lama rasanyer tak mengadap blog.Entah kenapa mood malas melanda diri nie.Rasa cam berat je nak menaip kat pc nie,sedangkan bnyk citer yg ingin ku kongsi.Lately nie mmg bz.Macam2 hal yg mesti diuruskan.Badan pun terasa letih sangat.Mata lak rasa cam kelabu le sikit.Bila ngadap je skrin komputer nie,mata rasa cam pedih je.Nanti de masa nk g tuko spek.Dah lama gak rasanyer aku guna spek nie.Dalam 2 tahun kot,entahlah lupa dah.
Penantian ku dah berakhir semalam.Tapi masih banyak lagi mende yg ku nanti sebenarnyer.Nie salah satunyer.Semalam bersamaan ngn 7 Mac,Uwais dah pun boleh meniarap ngn sendirinyer di usia 4 bulan 3minggu   2 hari.Pagi tu,Uwais dah mengiring sambil tolak2 badan.Tangan dok pegang kuat kat dia punyer plygym tu.Aku biarkan je.Tunggu punya tunggu xjugak meniarap.Semalam husben xde kat umah.Dia g kursus kat Ipoh.Petang dalam kul 6 baru balik.Malam tu,husben le yg dok ngasuh Uwais.Ye lah dah sehari tak main ngn anak.Diletakkannyer Uwais kat atas tikar.Entah camne,dalam dok mengiring2 tu terus tertiarap.Haaaaa......meniarap pon dia.Kakak2 yg len punyer le tepuk tangan bila tengok adik Uwais dah boleh meniarap ngn sendiri.

Ni le gambo semalam ketika mula2 dapat meniarap.Hepi sangat aku,sebabnyer ati ni riso bila umo anak dah 4 bulan tapi lum leh meniarap.Hehehehehe.....

Uwais tgh santai2 kat plygym dia.....

Esok nak ke Hospital lagi,nak g amik darah.Keputusan darah yg dulu,ok.Takde apa2 yg meragukan.Kali nie doktor suruh check darah tuk ujian kromosom.Doktor masih ragu2 ngn mata Uwais yg sepet.Takut de apa2 yg tak kena.Rasa2nyer,xde le sepet mana pun kan.Biasalah,doktor pakar paed nie semo nk check.Xpe lah,asalkan semo selamat.Yelah,kalo de pe2 yg xkena biole dapat dikesan dari awal.kalo dah beso pnjng baru terkesan,kan lagi susah.Sample darah kali ni akan dihantar ke KL dan keputusan akan diperolehi dalam jangkamasa 3 bulan.Mudah2an kali ni xde pe2.

Ni gambo baru tadi ambik.....Seronok bila dah dapat meniarap nie.Bila letak je,mesti nak meniarap.Dah kurangle sikit menangis nyer tu....Ehmmmm....nape ye,Uwais ni suka sangat pakai baju kaler pink.Entah nape,aku suka sangat ngn kaler pink.Sedangkan Uwais nie kan lelaki.Ala,masa baby xpe la pakai pink kan.Tapi bila dah beso besok,xyah le ye pakai pink.Dulu2,masa kakak2 dia,aku suka beli baju kaler biru.Ye lah,waktu tu berharap dapat boy.Tapi ketiga2 anak pompuan.So,kali ni,meskipun masa scan dlm perut dulu dh tau boy,tapi aku tetap nk beli baju kaler pink.Rasa cm dah jemu beli baju baby kecik kaler biru.Tapi kan,xbermakna semo baju Uwais kaler pink.Macam2 kaler ada tau.Tapi aku suka bagi dia pakai baju kaler nie...ahakssss..

Sampai ternganga mulut tu tengok Kak Alyaa dok mengagah dia....

Yesss....yesssss....yessss
Tak lama lagi boleh le saya merangkak plk..

5 ulasan:

~ yus ~ berkata...

dah meniarap ye Uwais..Tahniah!

Mata sepet pun jadi ragu2 pada doktor ye. Arif anak yus pun mata sepet sebelah ni...tp semua anak2 yus mata sepet sebelah..ikut abah dia sebenarnya...huhu

deeja berkata...

Yus....

Lega ati bila Uwais dh meniarap.Ye la Yus,bila ank de masalah,mmg doktor pakar akan check mcm2.Sampaikan ari tu,doktor pakar tu siap sruh tunggu doktor pakar paed yg no1 kat spital taiping check Uwais.nk gelak pon ada,riso pon ada...hehe

azlina berkata...

assalamualaikum deeja...

wah uwais dh pandai meniarap tak lama lagi blh le tlg ibu mengemas rumah yea...

openid berkata...

Salam Kak Deeja,
Sonotnye Uwais dah pandai meniarap ek... Akak, Uwais ni nampak tinggi betul. Panjang aje kakinye.hehehe :D

Ijan

deeja berkata...

Waalaikummussalam Kak Azlina...

Sekarang nie pun,dah pandai capai mende2 dekat2 ngn dia.Alahai,beso sikit lagi abis le brg2 deco mama...huhu


Hai Ijan....

Uwais ni memang tinggi Ijan.BMI dia kurang disebabkan ketinggian yg lebih...hehehe,ikut macam akak kot

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com