Selasa, 20 September 2011

Kek Batik Milo.....

Salam ceria di pagi Selasa...Pagi nie nampak segar dan bertenaga.Semalam,mendung menyelubungi alam yg fana nie...Tugasan umah dah pun disiapkan.Tinggal nk memasak je lagi.Sekarang nie dah nk kn masak awal2.Husben dah tuko keje lain.Hari nie merupakan hari kedua bagi dia.Mudah2an,semuanyer akan berjalan dengan lancar.Dah xde keje shift lagi.Sabtu/Ahad dan cuti umum,leh le bercuti jugak.Hati tu kekdng hepi,kekdg resah jugak.Anak2,terpaksa le aku ambik.Tu pun tgk pada keadaanlah.Kalo leh balik awal,boleh le cik husben ambik.Yg jadi masalah,mungkin nak bawak si kecik ke spital...nampak gayanyer kena aku sorang je lah g mengadap doktor...huhuhu...

Stop citer tu.Ni nak bercerita pasal kek batik lak.Menu feveret seisi keluarga.Kalo ikutkan,dlm sehari pun budak2 dlm umah ni boleh abiskan.Dah lama toi aku xbuat.Semenjak ada ank kecik,dh jadi cam malas.Tapi sekarang ni,rasanyer mood rajin tu dah kembali sikit.Baby Uwais pun dh masuk 11 bulan...Baru nak belajar berdiri...Xlama g leh berjalan le dia..Tak sabar nk tgk dia berjalan...

Ok..berbalik pada kek batik...Ini resipi versi aku...xde ciplak mana2...sukatan,ikut sedap tekak aku...hahaha.Terpaksa catat kat blog ni jugaklah.Bukan pe,buku resipi aku dah jadi cam belacan.Habis diconteng dek budak2 dlm umah nie...haishhhh,geram toi...

Belum cukup sejuk,dah siap potong....xsabo nk mkn

1 bungkus biskut marie
1/2 tin susu pekat manis
6 sudu besar milo
4 sudu besar marjerin
1 sudu besar serbuk koko
3 biji telur

Cara membuatnyer..
1.Panaskan marjerin
2.Masukkan susu
3.Kemudian masukkan milo dan serbuk koko.Kacau hingga rata
4.Lepas tu masukkan telur.Kacau hingga sebati,hingga agak likat.
5.Tutup api.
6.Patahkan biskut marie.Masukkan dalam adunan dan kacau.
7.Masukkan dlm acuan,tekan2an
8.Sejukkan dalam petiais,sedia tuk dipotong.


Tiada ulasan:

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com