Khamis, 13 Oktober 2011

Uwais nyer Bday.....

Semalam....aku betoi2 rasa cam bz....Dari pagi sampai la malam.Rutin biasa pepagi,of course aku kena kemas umah,jaga baby...huhuhu,letih jugak.Tapi umah tenang je bila anak2 yg lain dah pegi sekolah.Dalam kul 11 pagi,aku siap2  bawak Uwais ke klinik.Kena cucuk tuk setahun (MMR-measles,mumps & rubella).Semalam,budak2 pelatih yg handle..alahai lambat toi.Nak menulis atas buku tu jenuh.Tapi nk wat camne kan deme dok tgh belajo lagi.Pastu datang le staffnurse,bagi tunjuk ajar le plk kat budak2 pelatih tu.huhuhu,letih jugak aku menunggu.Macam biasa,Uwais mesti dapat susu tepung free dan multivitamin jenama pharmaton.Alhamdulillah...rezki.

Balik dari klinik terus g kedai kek.Cari kek tu Uwais.Tengahari dah tentu aku xmasak.Just beli lauk je.Balik,sampai umah,cu(mak sedara aku)datang.Dia bawak ketupat +rendang daging.Nak celebrate bday Uwais katanyer.So,bila dah macam tu,pln berubah.Memulanyer kitorng cuma nak bawak famili g makan kat Pizza Hut je.Tapi bila dah cu bwk ketupat,maka aku tuko le pln.Buat le majlis makan2 sikit kat umah.Pastu aku tepon mak sedara aku yg 2 org lagi tu datang.Maka terhasilah majlis sambutan bday Uwais secara kecil2an...hehehe.Aku ni plk,takkan nk jamu tetamu mkn kek ngn ketupat je kot...adusss...Maka,aku merajinkan diri walaupun badan terasa penat...(ye la,tuk anak manja mama,mama akan buat ape jugak tau),aku buat puding roti,puding lumut ngn mee goreng.pastu goreng keropok monny cikit.Jadilah kan...Ok,jom layan gambo yg secoit je tu...xsempat nk ambik gambo cantik2...pakat nk mkn dah.Ye lah,masa tu dah dekat kul 6 petang...sebab tunggu kakak Alyaa balik sekolah agama.


 Kek coklat yg dilapisi ngn coklat chips kat dalam tu...mmg sedap...rasanyer yg paling bnyk makan...ehmm,aku le tu..
 Bday boy tengah nk potong kek.Gambo trpaksa diedit..sebab ada mama yg tersangat le cun nyer kat sebelah tu...


Menu-menu semalam








*dan malam tadi jugak Uwais jatuh katil...sian anak mama nasib baik xjadi apa2.Aku masa tu belum tido g.Uwais dah tido ngn ayah atas katil.Entah macammana,ayah xsedar Uwais dah golek2,dah kelepuk atas lantai....Geram toi aku ngn cik husben...selama hari ni dok tido ngn aku masa ayah keje malam xde plk nk jatuh ke apa ke.Lagipun aku akan tido kat bawah je...no katil2...riso takut jadi cam semalam.Tapi tu la,jadi jugakkkk...eiiiiiii

2 ulasan:

hajarus berkata...

hepy besday Uwais.. smg membesar ngan sht & jd anak yg soleh... Amin...

p/s: hjr taiping kat area kemunting kak... :D

deeja berkata...

Hajar...
Terima kasih...amin

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com