Jumaat, 31 Disember 2010

Setahun berlalu....

Dibuka,ditilik diari kehidupanku selama setahun dalm 2010.Malam ini,malam terakhir untuk tahun 2010.selamat tinggal,selamat jalan dan ia takkan kembali lagi.Itulah lumrah kehidupan,putaran hidup.Setahun demi setahun berlalu.Azam bercambah cambah,tapi adakah kesemua azam itu terlaksana?Entahlah.....Rasanya masih bnayak lagi yg belum terlunas.
Di awal tahun,terasa sedih....sebab meninggalkan tahun2009 yg penuh bermakna.Disusuli rasa gembira dengan kehadiran tahun baru.Juga dikejutkan dengan berita kehamilan ku.Tak pernah kusangka,tak pernah ku duga..tahun ini membawa seribu kenikmatan.Dapat merasai peluang mengandung kembali setelah anak ke3 berusia 3 thn lebih.Betapa nikmatnya mendapat baby boy yg telah sekian lama dinantikan.Alhamdulillah.Sepanjang tahun 2010,aku dah jarang masuk kedapur...biasalah,alahan orang mengandung...huhuhu.Blog plk dah hampir ketandusan,kekeringan dan penuh ngn sawang...2010,menceritakan segalanya.Suka,duka...tercatat indah dilipatan jiwa ku.Kenangan indah sentiasa segar diingatan.Kenangan pahit biarlah ia berlalu pergi bersama dengan putaran masa....usah dikenang kenangan silam.Di tahun ini juga,aku dapat menjejak kembali rakan2 sekolah ,juga rakan sekolej ku dulu.Kekadang terasa diri ni bertuah,kekadang...aaahhhh..biarlah menjadi rahsia hati...
Hari ni,hari terakhir....masih lagi sempat g shopping.Kat mana?Tengahari tadi,sempat g jenjalan Ipoh.Biasalah,hobi memang tak boleh dipisahkan.Kalau masa peknen,dah buang jauh2 hobi deko mendeko ni,tapi setelah abis pantang,semangat tuk berdeko2 kembali membuak2.Meskipun rumahku sekangkang kera namun hati masih berbunga2,nak juga dihias indah bak istana...Kalau dah ke Ipoh,dah tentu singgah KK Home Deco....masih lagi de sale.Jadi apalagi,membeli belah le kat situ.Tapi,tak boleh lebih dari rm50,itulah target aku.Kekadang terbabas juga.Tapi,sejak dah ada member card,untung banyak....tadi kalau rege asal,semua2 dah rm60 lebih tapi selepas diskaun tinggal dalam rm40 je....so,tak lebih budjet kan...
Tirai 2010 akan berlabuh beberapa detik je lagi....Terasa sayu hati,sebak je...huhuhuhuhu.Tapi,demi masa depan,cekalkan hati,kuatkan semangat.....teruskanlah segala hajat dan impian yg masih lagi bersisa belum tercapai....Buka mata,buka minda.Jadilah insan yg lebih unggul di tahun yg mendatang.Berjanjilah pada diri sendiri...be the best

"SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2011"

2 ulasan:

Firdaus® berkata...

happy new year 2011~

~~su manje~~~ berkata...

slamat tahun baru....2011`````

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com