Selasa, 28 Jun 2011

Uwais oh Uwais....

28 Jun 2011.Bersamaan hari Selasa.Salam bertemu semula di catatan blog yg usang ini.Dah bnyk hari jugak blog ni xterusik.Perkataan yg mampu dikatakan.....'bz'+ malas + penat.Semenjak dua menjak ini,bertambah sibuk rasanyer.Minggu lepas,macam2 aktiviti ada.Ahad yg baru lepas,g berkelah kat Teluk Batik.Join ngn famili pkngh.Seronok bebudak kat umah ni mandi laut.Sebelum tu pun bz gak.Bz g melawat spital.Dah rutin Uwais g jumpa pakar.Hari ni pun g klinik gak.G buat check up bulanan tuk Uwais lagi.Uwais dah pun masuk 8 bulan.Dah boleh duduk tapi masih belum stabil sepenuhnyer.Kekadang nak terbalik gak.Pelan2,nanti boleh le tu.
Pe citer tuk check up Uwais ari nie?Huhuhu...kurang menyenangkan.Memang dia sihat,xde sakit apa2.Cuma yg membimbangkan berat dia kurang.Dah turun le plk.Ish...cmne nie.Minggu sudah timbng kat spital,berat badan dia naik.Cmne lak ari ni boleh turun.Dari 6.4kg tuk bulan lepas dah jadi 6.3kg plk ari nie.Alahai,risaunyer hati.kalo berat badan tak memuaskan,cmne nak operate nanti.Mesti kena tangguh.Risaunyer hati aku.Kalo ikutkan,Uwais ni pemakan jugak orangnyer,tapi memilih...Bila dah makan,susu dah xnak minum lak.Ishhhh...Lasak pun lasak.Sekarang ni,ayah dah beli walker tuk Uwais walaupun aku xsetuju.Bila dah dapat kaki,mulalah bergerak sana sini.Memunggah barang,tarik segala macam benda.Dah tak boleh nak hias2 lagi dah la....hai,dapat ank teruna sorang pun jenuh.Kalo bagi bola,uishhh,memang seronok sangat.maklumlah,baby boy,tentu la suka ngn bola.Takkan nak main doll pulak kan.Sekarang ni,bila dah dok dlm walker tu,asyik nak mengikut aku je lah....huhu.Tadi masa kat klinik,de le sorang ibu tu bawak baby dia.Aku xtanya le brapa bln,tapi aku dngr le berat bdn dia dh cecah 8kg lebih.Xboleh jln lagipun,boy jugak.Aku rasa umo lbh kurang Uwais je.Tapi kan,budak tu jenis yg dok diam je.Xde nak capai pe2 brg pun.Kalo Uwais,ahh...xleh dok diam langsung.Semo benda nak ditariknyer...letih sungguh aku.Habis segala macam buku2 kat atas meja nurse tu nak ditariknyer.Agaknyer la kan,bila dah seseorg baby tu lasak,tentu berat badan pun jadi kurang...betoi ke teori aku ni?
Catatan Uwais tuk usia 8 bulan...


Uwais yg dah pun umo 8 bulan...1st time pakai baju batik,beli kat Tganu tu hari

Disebabkan berat badan Uwais kurang,maka hari ni dalam sejarah....Uwais dapat susu free dari klinik.Sebelum ni,kitorang penah nampak je org lain bawak balik susu,tapi kali ni giliran aku plak gendong tin susu bawak balik....Kalo le tiap2 bulan dapat susu free,alangkah seronoknyer hati...Memula tu nak bagi susu pediasure,tapi bila umo Uwais belum sampai 1 tahun maka,xboleh le nak bagi...Cuma susu biasa je yg boleh bagi.
Ni le susu yg dapat tadi..

Jadilah,rezki....alhamdulillah.Harapan aku,semoga berat badan Uwais akan meningkat sebelum menjelangnyer bulan Ogos nanti.Sebabnyer,Ogos ini adalah penentu tarikh tuk operation.Kalo berat badan masih kurang,kemungkinan akan lambatlah operasi nyer.Ya Allah,tolonglah hambaMu ini.Permudahkanlah segalanya.Amin......

5 ulasan:

~ yus ~ berkata...

dapat susus free? kat sini tak pernah pula nampak orang bawa balik susu free ya?...

Moga berat badan Uwais akan naik. Next week Arif pun akan ada check-up ..berapalah berat dia..huhu

Kak Rose berkata...

muga baby Uwais x noty2 n lasak2... biar berat cepat naik n sihat selalu!

deeja berkata...

Yus...

kat sana xde ye susu free?kat sini,kalo org peknen pun dapat juga bantuan susu tapi tgk la keadaan,kalo berat bdn krg,zat mkanan xcukup,pastu krg kemampuan diorng bg la.

Arif tu lasak jugak rasanyer,mudh2an berat bdn dia naik ok je...

deeja berkata...

Kak Rose...

Thnks Kak Rose.itu la budak nk membesar ni mmg lasak.tambah plk budak lelaki,brtmbh2 la lasaknyer

mamawana berkata...

Comelnyer Uwais...

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com