Sabtu, 13 Februari 2010

Sup Cendawan Tiram....

Salam di pagi Sabtu....Hari ni sekolah dah cuti.Rumah riuh ngn anak2 dari pagi lagi....Biasalah anak yg makin membesar ni semakin nakal.Ada saja benda baru yg nak dicubanyer..Kekadang tu terasa tensen gak bila anak2 tak berapa nak dengar kata.Lain kita cakap,lain plk yg depa buat.Nak buat camne,nama pun budak2....kalo kiter lantak,lagi menjadi plk..Adus susahnyer...Cuti sekolah start ari ni sampai ari Rabu.Kitorang xde pln nak g jenjalan mana2 pun.Mungkin esok balik kg hsben jap.Entah,katanyer de meeting anak beranak....Meeting apa pun xtau la....balik je lah esok.Cuti2 ni kalo dapat g makan angin best gak,tapi nak g mana ye...?Balik2 pusing bandar Taiping...hehehe...

Sup Cendawan Tiram tu sebenarnyer menu makan tengahari semalam.Malas nak n3 banyak2,so tunggu ari ni jadikan modal lak....Cendawan ni beli kat tesco kelmarin.Sepeket dapat 2 hinggit je,banyak lak tu.Semalam buat separuh je.Anak2 deeja mmg suka makan cendawan ni.Selalu buat goreng celup tepung.Semalam ubah lak,buat sup.Sebenarnyer nak buat yg senang keje,tak payah nak susah2...hahaha,dasar orng pemalas...Tak payah tumis2 pun.Jerang air dlm periuk,pastu tambah bawang putih,merah nagn lada hitam.Pastu masukkan cendawan tiram ngan sotong putih.Perasakan ngn sos tiram dan sedikit garam.Renihkan sekejap.Siap..kan senang keje teman....Resipi ni deeja tgk dalam majalah RASA.Mula tu nak tumis gak cam selalu,tapi bila baca balik resipinyer,men campak je...ooooohhhh senang cilita maaa....Campak2,kacau....Sedap tau,ngn cuaca panas2 ni hirup kuah dia.....

4 ulasan:

AZIAN berkata...

sup cendawan memang sedap...manis...

deeja berkata...

Salam Azian...
aah...betoi tu,sup cendawan ni manis je,tmbh lak kalo cndawan tu masih fresh,lg sedap

IxoR@ berkata...

nampak menyelerakan....

makan dengan nasi putih + kicap...

;D

faz_e berkata...

wahhhh...sedap nyer

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com