Khamis, 4 Februari 2010

Salam Untuk Semua....

Salam malam Jumaat semua....Terasa rindu sangat dengan blog ni.Macam dah lama tinggalkan dunia maya ni.Tapi hakikatnyer baru dalam 4 hari je kan....Apamacam semua teman2 bloggers,mudah2an sihat dan ceria2 selalu.Deeja seperti biasa,menjalani rutin harian seperti selalu...tapi hidup ni terasa sepi sedikit,almaklumlah buah hati si lappy masih sakit.ari ni dapat online kejap sebab buat muka tak malu pinjam laptop adik...hehehe...Makacih ye ummi....kak Aja pinjam jap ye...
Pe ye nak citer...?Ehmmm.....pasal lappy,dah selamat dok wad....mungkin dalam sebulan kot baru siap.Maybe dah antar ke KL dah....Pase deeja lak,sehari dua ni kurang sihat.Kepala asyik pening je...opssss...xde apa2 ye...cuma pening sikit,coz cuaca kat sini panas je...Ujan xde,tapi kat pekan ujan lak....Disebabkan cuaca panas,makan pun xberapa lalu....rasa cam nak makan benda len dari nasi...makan itu xkena,makan ini xkena....serba tak kena le plk...Badan pun rasa cam malas je....Ari2 keje tido je....ish...pemalas tul ye deeja ni....Ntah pe pasal nth....cam xcukup zat je...Dalam umah ni,panas rasa berbahang je...bukak kipas sampai speed5 tapi xterasa lak...Nak bukak aircond,dah sat lagi sejuk lak....bila pakai aircond ni,mula tu mmg le rasa cam best je,tapi bila dah kiter tutup,pasang kipas balik,lagi terasa cam panas....eeeekkkk....cam2 hal le aku ni...
Disebabkan dh lama xmembebel,deeja nak membebel jap.Nak tau tak?Ehhhh...ni bukan gossip tau....Deeja hampir2 nak jatuh motor....adus....kejadian ni berlaku ari Selasa lepas.nak p amik anak balik sekolah.Deeja bawak skuter....sekolah dekat je sebenarnyer,dalam 500m je dr umah.Deeja selalu pegi sekolah anak ikut jalan shortcut.Jalan tu sempit sikit.Paham2 je lah,bila sempit,deeja ni pun jenis yg tak berapa cekap g bawak motor.Entah macam mana,nak belok,terbabas le plk.Nasib baik tak masuk longkang.Kalo idak abis la.....Mujurle skuter tu tak berat sangat,kalo tak camne nak angkat.....hahahaha....malu pun de.....takut pun de....Dengan muka seposen...deeja angkat buat tak reti je....terus blah....bila diingat2...malu weh...Kowang jangan gelak kat deeja ye...huhuhuhu....
Ok lah....rasanyer cukup kot deeja membebel wat hari ni....Pada semua yg sudi singgah dan menjadi follower deeja,deeja ucapkan banyak2 terima kasih....Semoga kiter dapat bertemu lagi di lain siri....Sekarang ni pun tengah dok berkira2,nak beli desktop baru....jemu weh xde laptop ni...Nak meminjam bukan senang...See you again.....Muuuuaaaaahhhh...

7 ulasan:

JMR berkata...

cian dia takde lappy..apa kata angkt yg baru?..

kakpah berkata...

salam pagi deeja. dah sarapan? Haah, beli lappy baru je kehkeh..

nasazfrog... berkata...

tak pe janji update cite terbaru... :)

deeja berkata...

Salam JMR....
huhuhu...mmg cian kan..beli yg baru?tgh dok congak duit ni,tapi kalo JMR kasi free ok gak kan...hehe

Salam Kak Pah..
salam pagi Jumaat kak.Blum sarapan g..Akak,pe kata wat derma kilat tuk deeja ....bagus tak idea ni kak?hihihi

Salam nasazfrog
Kalo de kesempatan akan terupdate le,kalo idak...sepi seorang perindu...huhu

azlina berkata...

salam deeja...
kesianya...kalau nak pi cc mungkin tidakkan mesti x sangup byk berbudak dr org dewasa..
bwk motor trjatuh..akk kalau bwk motor mmg laju tapi bwk keta terketaq2 sebab sjk dpt lesen keta motor thn 99 byk bwk motor dr keta..tu sebabnya... akk bwk motor LC lagi yg ada box kt belakang tu x padan dgn rendang x berbuah kaki pun tak jejak jln cuma ibu jari je jejak..he...he..

♥LOVE2COOK♥ berkata...

Hi KakDeeja, how's ur lappy now? Take care ya!

deeja berkata...

salam kak Azlina...
hehehe...nk tergelak pun de bila baca komen akak ni...deeja lesen kete dpt sejak umo 18,tapi takut nk bwk...hihi...moto,kalo yg de klas,gear...takut...takat skuter,pulas minyak je....itu je yg berani...

Hai love...
lappy masih g holiday kat KL...tinggallah akak,bagai pungguk rindukan bulan....hehehe

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com