Ahad, 10 Jun 2012

Hari Pertama di Terengganu.....

Lepas rehat2....kami siap2.....Muzium Terengganu, kami datang.Jam masa tu dalam kul 12 tengahari.Kami ambik keputusan untuk jalan2 sekitar muzium aje.Nak masuk ke dalam dah xsempat.ingatkan kat luar tu kecik je,rupa2nyer idak.jenuh le menapak.Aku hanya berselipar je....kan senang,xde nk melecet kaki.Itu le perangai aku dari dulu.Lebih senang berselipar dari berkasut tumit tinggi ataupun sandal.Sampaikan aku ronda2 KL dulu pun pakai cmtu gak.Dalam KLCC lak tu,tapi buat muka bodo je la...hikhik.Ok,sambung....First,kami parking kat tempat parking yg teduh sebab mak dok dlm keta.Menapak menuju ke kapal beso nun....jenuh turun tangga lak...

Bergambar kat atas meriam berlatarbelakangkan bangunan muzium.





Kat atas kapal....



Tgh wat pe tu ye....hehehe

















Kat atas ni hanya sebahagian je gambar2 yg kami ambil.Kebanyakkan gambar de muka aku...adus,malu le nk tayang....

Lepas balik dari muzium,kami bersiar2 kat area Masjid Kristal lak.


Pastu,g area Losong...pe lagi,g cari keropok lekor la.Banyak betoi aku makan keropok lekor kali ni.Berkilo jugak rasanyer...huhu...sampaikan,sekarang ni aku menanggung gatal2 satu badan...allegik...Puas jugak kami berpusing2 cari aea Losong haji Su walaupun dah penah sampai tahun lepas.Berkat ringan mulut tanya orang,akhirnya berjaya gak sampai....
Dah kenyang makan keropok lekor panas2,kami menuju ke Kuala Ibai.Nak menengok Masjid Terapung.Tahun lepas xsampai kat sini disebabkan kesuntukkan masa.
Singgah jap kat Noor Arfa Batik...saje jalan2 cuci2 mata...

Alyaa bersama teruna kecikku...dah boleh jalan...sekarang ni umo dia dah 1 tahun 7 bulan..
 Yg ni nak lukis batik
 Yg ni....ehmmmm,jgn xde....beli le gak,buat kenangan...isi dalam xleh le nk tunjuk,yg murah je dapat kami beli.yg mahal...tolak tepi le...
Yg ni plk....acuan tuk cop batik...panggil pe ye....ishhhh....

Petang tu kami habiskan dengan bersiar je.....program membeli belah,simpan tuk hari kedua.Lepas keluar dari situ,kami g Kuala Ibai.


Kat sini le letaknyer Masjid Terapung....cantikkan...

Kemudian,g lepak2 kat area taman plk....tgk budak2 mandi2...best jugak.Ehmmm,dah puas berjalan,xreti nk balik rehat ke????Alahai......Ok lah,senja pun dah nak menjelma...so kitorng singgah le kat kedai makan.Beli nasi goreng,bungkus..leh le makan kat resort nanti...
Dah siap mandi,solat & makan kat bilik,malam tu kami keluar lagi.Xde ke mana pun,cuma pusing2 tgk bandar.Tersinggah ke Mydin...hehe,tapi mmg nk ke sna pun.beli barang2 makan sikit tuk anak2....jajan2.Tapau KFC pulak.Masa dalam Mydin tu dengar hujan turun...mak oiii,lebatnyer.Kitorng keluar dari situ hjan dh reda,then ingat nk ronda2 g.alah,ujan balik.....


Ehmmm,xde rezki....maka balik tido je lah.Makan ayam goreng dulu sambil tgk tv2,citer P.Ramlee.Last2,seketoi terbuang cmtu je sebab dh xlalu nk mkn,perut dh penuh...itu la,nk lagi...

Maka tamatlah perjalanan pada hari pertama kami di Kuala Terengganu.....bersambung.....

Tiada ulasan:

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com