Khamis, 3 Disember 2009

Jom Kita P Jalan-Jalan....

Salam di petang Khamis......kat Taiping tengah ujan lebat....Hari ni,deeja nk bwk uols ke satu tempat....Jom kita p jalan-jalan...saper nak ikut.....Agak-agak kat mana Deeja p ye.....ala xsurprise pun....org len pun selalu g gak....Tempat biasa je......
Ni cerita semalam....kitorang p kejap je....saje jalan2...tukar angin....tapi kat sana pun ujan daaa...
Ehmmmm....kenal ke ngn tempat ni..?
Jagung feveret ku...
Banyaknyer jualan
Aa...aha....dah tau kan....Kat Cameron Highlands la.....
Jalan ni disnap dari atas Cactus Point....macam ular je...
Cactus ni kat Cactus Point...Tau kenapa kiter singgah sini....hihihi...tompang bilik air daaa....bukan beli pun...

Tengah menjamu selera....Kitorang bawak bekal dari Taiping...Kat sini...hampeh...mahal dah tu tak sedap plk tu....Jgn marah ye org2 Cameron,mungkin selera kiter berbeza...sori ye...

Di pasar malam...belum malam g pun....kalo nk beli mende2,kat sini murah sikit....Kitorang kalo dtg Cameron,kat sini je lah shopping nyer pun.Tapi...sayur mmg tak beli..kat Tesco lagi murah..

Kat dalam kebun teh...Kalo tak bergambar kat sini,rasa tak sah lak....
Kat depan Tea Shop....

Besonyer strawberi tu....Kalo mkn uhhh...berapa lama baru abis...Yg ni kat jalan nk ke Gua Musang tu...Tak penah sampai g,so semalam lajak le ke depan sebelum kami berangkat balik turun ke Simpang Pulai Ipoh..
Dua beradik ni je yg turun,kakaknyer takut....bila nmpk cuaca berkabus,angin plk tiup...cool je..Najla pun xjadi turun...Best la...
Cuaca yg berkabus,angin yg dingin mencengkam jiwa...chewah...tapi betoi kat sini mmg terasa dinginnya berbanding kat Tanah Rata
Bergambar lagi sebelum turun ke Ipoh....konon2 dah sampai Kelantan le tu,tapi sebenarnya baru sampai sempadan...kira Kelantan le gak..hihihihi
Ok,setakat tu je ye...gambar banyak g..tapi banyak2 pun tentu jemu nk tengok kan...
Len kali kiter g jalan2 lagi....

2 ulasan:

IxoR@ berkata...

Tiap-tiap tahun sy pi bercuti di Cameron Highland....aman je rasa bila di sana...

Rindu la....huhuuh

deeja berkata...

Ixora...
ye ke....akak tiap2 tahun 2,3 kali gak sampai...skrng ni dh rasa cm dekat je...hikhikhik....
mmg best,nyaman je tapi dulu2 lg best kot...

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com