Jumaat, 11 Disember 2009

Khamis Yang Syahdu.....

Pagi Jumaat yang ceria....cuaca panas kat sini...Mentari pun dah tersenyum riang pagi2 lagi...Salam Jumaat pada semua...Terlebih dahulu,deeja nak mintak maaf sebab tak sempat nak membalas semua pesanan kat shoutbox tu.InsyaAllah,jika ada kelapangan,deeja akan p lawat balik ye.Thanks pada smua tetamu deeja dan juga yg sudi jadi follower deeja..Sayang semua...Masa macam suntuk je semenjak dua menjak ni.Baru ari ni deeja leh ngadap laptop jap.Banyak kerja umah yg tergendala....Semalam,deeja p Ipoh.Hadiri satu majlis...Nak tahu majlis apa?
Majlis Penyampaian Anugerah Perkhidmatan Cemerlang bagi kakitangan LAP....Aku bangga sebentar....Itulah Khamis yg syahdu....Terasa syahdu je...Ye lah bagi orang lain mungkin tak herankan....Apa la sangat...Tapi bagi deeja,deeja rasa bangga berbaur sayu bila suami mendapat anugerah ini setelah 10 tahun berkhidmat ngn LAP...Hanya 82 orang yg mendapat anugerah pada tahun lepas...Husben deeja salah sorangnyer....

Yg ni masa tengah ikrar...Deeja amik gambar le,takkan nk angkat ikrar plak....Deeja hanyalah insan biasa yg tiada pekerjaan..huhuhuhu....Tapikan,ramai yg dok tanya..awak ni dari wilayah mana ye,tak pernah nampaklah...hihihi..nak tergelak pun ada....ada cam orang bekerja ke deeja ni...

Yang ni,semasa husben terima anugerah dari Dato' Ramly.....sempat lagi Dato' tu melawak ngn suami...tu yg dok tergelak tu..Sori ye..gambar kelam sangat....Amik dari jauh...zooom je...nk p dekat2...alahai malu le plak...
Acara yg paling deeja tunggu2.....Dah puas menunggu orang terima anugerah sampai mata dah naik mengantuk..Bila dijemput ke bilik sebelah untuk menjamu selera...mata pun celik balik...hihi..memulun....ishhhh...takdele cam tu...cover le sikit walaupun perut dah lapar....Menunyer memnag sedap....Mee rebus...fuh,kuah dia pekat,sedap..Tapi tak leh tambah..huhu.Menu lain,kuih muih,roti jala,roti capati,roti puri cicah ngn kari ayam dan juga dalca....Berasap beb....terasa sungguh kari dia...Nape semua menu cam indian je....Sebenarnya catering ni dari Pakeeza.....kalo tak salah ni restoran Pakistan gitu...
Sebahagian jemputan menjamu selera...
Ha....lawa tak....ikan dok berenang dalam gelas yg berisi bunga....Sejuk je mata
Saja deeja simpan tisu ni....nk tengok alamat....rasa2nya dlm rancangan JJCM dah de tunjuk restoren ni....Memang best la....tapi rege best jugak rasanya..Nasib dapat makan free...

8 ulasan:

LOVE2COOK berkata...

Wow...congratz to ur Hubby!!!

Besnya makan2..ish ish ish! mcm mcm ada kan! ;)

deeja berkata...

Hai Love....
Thnks...mmg best mkn,ikut taste...hihi

zan-xray berkata...

tahniah atas anugerah yang suami dapat.
moga anda akan terus menjadi pendorong kejayaan suami dan anak2.
sedapnya tengok menu makan tu

deeja berkata...

Salam En Zan....
Thanks atas wish tu ye...
Menu mmg sedap,jom kiter p pekena...tapi En Zan belanja la..hihi

zailamohamad berkata...

tahniah buat suami akak!!

Idalara berkata...

tahniah buat hubby deeja..deeja tk bekeja tp deeja juga bekeja ut hubby dan rumahtangga..lagi penat tau dr kitaorg yg bekeja ni...

bestnya bab makan2 ni...

Mamajenn berkata...

k.deeja mmg susah gak sbnrnya nak dpt anugerah tu..maklumla sy pun gomen. Tahniah pada husband akak dgn anugerah tu. Moga lebih cemerlang dgn kerjayanya skrg.

Mybabah berkata...

Assalamualaikum. Dengan segala hormatnya anda dijemput bertandang ke blog saya dan blog isteri saya www.teacherrahila.blogspot.com. Mungkin di sana ada tersimpan mutiara yang selama ini anda cari. Ahlan Wasahlan.

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com