Salam hari Selasa.....Deeja kembali lagi dengan resipi ala2 Itali.....kweng..kweng..kweng...Pizza ni deeja buat semalam.Tak sempat nak n3 semalam sebab dah berderet2 citer dok menunggu tuk tayangan umum...hihi....Kali ni deeja tak guna roti sandwich tapi buat sendiri dia punya roti tu...Tapi tu la....silap setting oven...tak berapa garing la....rupa2nya deeja guna yg masak belah atas je...alahai..silap le plk...Setting tuk masak kek tu hari...lupa nak pusing balik....Ahhh...lantaklah..bukan nak jual pun,nak ngap sendiri je...Tapi dalam sekelip mata je dah abis.....masa tu plk tengah ujan...berselera je.
Untuk doh....deeja tak ingat la amik resipi kat sapa tapi deeja dh pun ejas sikit2
240g tepung gandum
1 sudu besar minyak jagung
1/4 sudu teh garam
1 sudu besar yis-deeja guna mauripan
100 ml air suam.
Campur semua bahan,uli.
Pastu bakar dalam 10 minit suhu 180
Untuk topping-deeja wat sama macam pizza yg dulu tu cuma tambah lada benggala & cndwn butang.
5 ulasan:
hehehe~
semalam pun zara buat pizza kat rumah~
=]
byk lebihan daging~
kih3~
salam sahabat
wah jadi pingin nyoba he.he..thnxs n good luck ya
bestnye pizza... nak try buat jugak ler..
wah sedap nyerrr!!!
naseb bek kat umh x de oven taw. kalau ada mesti nak try.
jeles nih...pepun. cayok2 tuk try resepi baru. nti letak n3 kat cini.
Zara....
tntu bnyk daging korbn ni...bak mai akak cikit...
Dhana...
senang aja resepnya...coba ya...hikhikhik..jadi ke akak cakap indon ni...
Edda...
try le edda...kalo beli mahal...save budjet..
Kina..
bako atas kuali pun boleh..hikhikhik
Catat Ulasan