Ahad, 6 Disember 2009

Makan Malam-Kentang Bakar Berkeju & Jagung Rebus..

Penat dah mendeco..perut lak berbunyi minta diisi.....Nak masak yg berat2 penyakit M dah datang menyerang.So dalam kelaparan.....tercari-carilah apa yg masih ada dlm peti ais tu....Fuh lega bila isi petiais ku masih lagi penuh ngn menda yg boleh dimasak cepat....Akhirnya,sasaranku adalah kentang frozen dan jagung yg dibeli kat Cameron hari tu....Ala-ala Inggeris lak ye daku makan malam ni..hihihi...
Kentang ni deeja masak men campak2 dan dibakar dalam oven.....ahaks..senang dan cepat...
Camne watnyer?.....camni......
Kentang digaul bersama ngn sesudu marjerin(itu yg ada),sedikit garam,keju dan serbuk pizza...
Pastu dibakar lebih kurang 20 minit...
Siap....hasilnya ala2 kentang kat Kenny Rogers gitu....

dan sementara kentang nak masak....deeja rebus lak jagung manis.....cukup manis....
Ni le jagung yg dah siap di rebus.....Jom kita makan.....

9 ulasan:

Fatt Chin Choy berkata...

maaf ya letak komen tak berkaitan entri

hmm.. jangan guna dua2 jenis iklan di dalam satu blog. Anda tidak akan dapat status gliterrati daripada nuffnang.

Lagi satu, advertlets ada hutang dengan aku sebanyak RM100 dan sehingga kini mereka tidak menghantar check setelah aku membuat cashout.

Orang lain pun ada dapat masalah yang sama daripada advertlets ni.

Anyway.. pastikan niat kita blog adalah untuk berseronok berkongsi idea, cerita dan pengalaman.

:)

Fatt Chin Choy berkata...

perghhh... ala western tu

tp masak western senang jer... kekeke (kata2 dprd seorang yg pandai masak telur je)

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...

timaseh sudi singgah. shoutmix tu xleh kuar lar...

I.E ni caplang kot.. kena upgrade lagi ni...

sedap gak sekali-skala wat camtu kentang tu..ni asek2 goweng jer tabur garam...gud idea..nnt leh try...

deeja berkata...

Fatt Chin Choy...
Thnks atas info tu...akak pun xharapkn duit,sebab brbalik pd tujuan asal hanya ingin mengisi masa lpng & berkongsi cerita..satu info yg berguna pd yg suka dok klik2 ni...

Azrina...
kena pakai mozillafox baru leh laju sikit...sekali-sekala ubah selera lak..hentam je mesti jadi..hihi

Yanmie berkata...

adeh comeinya jagung tu...hehhee..

anwaruddin berkata...

macam best je, masak kan untuk aku 1, haha

sabariah berkata...

sedapnye jagung.. da lame x makan..

MaizaC'Joe berkata...

wah.. sedapnya.. tapi kan.. sesuai tak mkn tika tngh diet.. hee... sekali kala ok lah kan akak...

1 lg info.. pakai GOOGLE CHROME laju ja.. blog kita loading... intrnet pun kena laju lah kan..

deeja berkata...

Salam Yanmie,anwaruddin,sabariah& Maiza...
Thnks puji2 akak deeja msk..hihihi...tapi nk bagi dh xde le plk...huhuhu..
Maiza...thnks for info...

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com