Selasa, 8 September 2009

Pasar Ramadhan.......Greentown

Moh kiter ke bazar ramadhan.Tapi bukan kat Tepeng ye....Yong ke Ipoh hari Ahad kelmarin.So ni ader la gambo wat tatapan kome yg rajin bebeno menjenguk pasar ramadhan.....Yg ni kat area Greentown,bersebelahan Greentown Mall(Bazar Warisan)Nape dipanggil bazar warisan.Mungkin sebab kat ctu banyak jue barang2 tuk org melayu.Kalo nak cari baju,tudung,semo de.Siap duit je.Bab rege....boleh la....Aku pun memang selalu ke situ...K,cakap pase pasar ramadhan ni....Aku tengok kat sini nampak selesa,ruang pun beso je tak le sesak sangat.Untuk juadah ari tu,kami beli je lah.Nak balik masak.....ampun .....udah capek sih...
Yang ni gerai jual nasi goreng.macam2 jenis nasi goreng de...pilih je...Rege sebungkus dlm rm2-rm2.50 je.Aku pun beli,nasi goreng kampung ngan nasi goreng daging..
Rasa ok gak,padan le ngan rege.Tak mahal.

Ayam percik....memang feveret anak-anak dan daku sendiri...tapi yg ni tak beli....ehhhmmmm mahe kot..Pasenyer kat Tpg leh dapat dlm rege rm2.50 je...
Nasi beriani.....jugak tak beli.....dah beli nasi goreng.....cukup2 le makan...jamu mata je
Apa kebenda tuuu..?Ohhh....roti naan...nampak sedap je....snap gambo je,tak beli...
Maveles....ayam tandori....alahai...berkocak gak iman bile tgk ayam ni....
Haaaa.....yang ni kitorang beli.....Ayor teh bunga ngan ayor kedondong epal.Sedapla ayor ijo tu...tu le first time aku minum ayor kedondong(amra).Sedap rupanyer...Kalo pegi Ipoh g,aku nak p beli lagi.....Teh bunga tu biasa je....nyaman.....

7 ulasan:

Suzi berkata...

deeja.....rindunya bazar ramadhan kat greentown. selalu gak pergi sana kalau pergi shopping ipoh. suka gak shopping kat greentown kalau nak beli tudung n bajuraya hihihi.

selalu beli roti naan kat sini....

tak sabar nak balik...

NorNaza berkata...

teringatnyer ngan greentown..masih kekal bazar ramadhan kat situ ye...dlm GM tu mesti banyak orang dah duk jual2 keperluan RAYA ye...rindunyer ngan IPOH..kak nor duk Lahat,Ipoh. Nak ke pekan Ipoh dalam 20min..

iedaLUVsham berkata...

adeh..ieda yg dok ipoh pon tak g lagi kat situ, huhuhu!! slalu lalu je blk dari keje ;p tringin gak nak singgah ;)

alvin si miskin bercherita.. berkata...

alahai..lama aku tak masuk bazar ramadhan..

deeja berkata...

deeja>suzi
GM,mmg tmpat kiter g shopping.Dr mula bukak sampe la ni....macam2 de tapi dh bnyk gak berubah...

deeja>nor
Memng berderet org kt ctu...kalo pegi pn kn tnggu ari biasa,kalo ari cuti...jenuh nk parking kete...jauh le jln...

deeja>ieda
akak ni yg jauh dah sampe tp kat Tpg pun baru sekali pegi.hihi

deeja berkata...

deeja>alvin
kalo ko pegi bazar ramadhan,ajak akak ye...leh alvin belanja akak...leh kan..hihi

CATZ berkata...

isk..tergugat iman tgk air hijau tuh..iskk..

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com