Selasa, 1 September 2009

Sambutan Kemerdekaan di Tadika

Hari ni bersamaan 1 Sept 2009,dh pun bermula persekolahan....Pada ari juga kt tadika Alyaa de sambutan Kemerdekaan.Sambutan kali ni simple je...takde berkawat atau acara lain...sebabnya hujan turun dari awal pagi lagi...So...hanya sambut di dalam kelas je...Aku pun p join sama tadi...Tak ramai yg datang....budak2 pun tinggal separuh je...Agaknya pagi tadi hujan kot...Walaupe pun meriah jugak,biasalah ngan budak2 tadika ni nyanyi pun semangat je...So mai kiternengok tayangan gambo yg sempat aku snap...Gambo kt bwh ni,budak2 tengah nak beratur,kt luo kelas...Amik gambo ramai2...mak bapak pun join gak..De pertandingan mewarna....Comot je si Alyaa ni mewarna....almaklumlah umo pun tak sampai 5 tahun g,tapi kira ok le tu...Belum tunjuk bakat terpendam yg sebenornye..

Masih dalam kelas...ehhh..memang dalam kelas,kan takde aktiviti luar ari ni...Cikgu cuma beri ucapan dan sampaikan amanat Pengerusi KEMAS....
Alyaa yang cun bertopi Jalur Gemilang....tengah nyanyi Negaraku...Lagi lagu pe...saper tau...Mestilah lagu patriotik kan....pe ye...sat nak ingat....Ha...lagu...Jalur Gemilang,Tanggal 31 dan lagu KEMAS...
Barisan pe ni...?Time ni pakat beratur nak amik hadiah...Yg ni cuma saguhati je...Awek yg kt depan tu le yg dapat tempat pertama...Nama dia pun Alya gak..memang cantik dia warna...Aku tak sempat nak snap gambar budak2 yg menang tu pase aku yg tukang amik gambo guna kamera cikgu....
Inilah anak aku,dok tengah terima hadiah ngan baju sukan...makacih ye cikgu...
Wajah gumbira seorang pemenang.....hek eleh...ok pe...menang gak walau saguhati....
Cik Alyaa Farzanah di depan kelas,berlatarbelakangkan Jalur Gemilang...dan bendera negeriku..PERAK...
Yang ni kat umah le plk...Bergambo ngan hadiah dan baju sukan...
Inilah semangat anak merdeka....MERDEKA!!! atau seronok dapat hadiah mug dr cikgu
Walauapa pun, semangat kemerdekaan haruslah dipupuk sejak kecil lagi, kerana merekalah pewaris kita.....HIDUP MALAYSIA!!!!!!!!!!!

3 ulasan:

kakpah berkata...

selamat hari mendeka alya. Weh.. gembira sungguh.

Kat tempat kpah ni pun hujan dari pagi. sampai sekarang masih mendung.

miss hirose berkata...

selamat hari merdeka!!
alololo cumelnye alya..

deeja berkata...

alya>kakpah
selamat hari merdeka tok pah...jgn mrh....

alya>sue
selamat hari merdeka kak sue
makasih puji alya...hihi

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com