Jumaat, 15 Januari 2010

Daging Masak Kicap....

Dingin je.....Pagi Jumaat ni cuaca mendung,angin bertiup sepoi2....terasa dingin mencengkam kalbu....Huh....cam nak tulis cerpen lak ye....Cik mentari tak kunjung tiba meskipun jam dah hampir 11 pagi....Ujan rintik2 dah pun menimpa bumi...Alamatnyer,kain di ampaian,takkan kering ari ni....Ari ni last sekolah tuk minggu ni....Kesibukkan terhenti seketika bila cuti hujung minggu...Merdeka sekejap dari menggosok baju sekolah....Tapi rutin harian cam biasa gak...No cuti2 lah bagi deeja ni....Xpe lah.....so,nak kuatkan badan yg dah sengal2 ni,jom layan daging masak kicap ala deeja ni.....Ni hidangan semalam sebenarnyer....mlas nk n3 banyak2,ari ni turn dia lak jelmakan diri....Too simple....sesuai tuk org malas cam deeja ni,semua nak yg senang..Kalo boleh nak yg campak2,siap...huhuhu....Nape deeja kata senang sebab....mula tu tumis je bawang.Daging tu kiter perap le sekejap ngn garam,gula,serbuk kunyit dan kicap pekat...Kejap je dlm 10 minit,lama lagi pun boleh...pastu goreng je lah cam biasa.nak taruh sayur,campak je lah...Ha...kan senang tu.....De ke org nk masak cam deeja ni.....hikhikhikhik
Ok....jumpa g next lembaran,nak g masak tuk ari ni plk....

Tiada ulasan:

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com