Rabu, 20 Januari 2010

Mee Kari.....menu hari ini....

Rabu,20 Januari 2010.....hari ni mulakan dengan penuh ketenangan....Najla ke sekolah seperti biasa.Alyaa plk demam,dari semalam lagi sebenarnyer.Dia merengek jugak mintak nak ke sekolah tapi ayah dia tak benarkan takut apa2 hal plak kat sekolah nanti....So cuti le ari ni anak manja mama tu....Akhirnya kembali sihat setelah makan ubat.....Rasa cam dah lama tak membelek blog ni.Sibuk sikit.Sebenarnyer ada...Deeja dok melayan fb....saja lepaskan tnsion,layan menanam pokok kat fb......Tapi husben dok bising kata buang masa je,tanam2 ni bukan dapat hasil pun.....Kalo betul syok jugakkan.....Pagi tadi,deeja ngn family ke Tesco jap.Beli barang2 keperluan yg dah hampir habis...Pastu,mak plk mintak deeja buatkan mee kari.Dah lama tak makan.So,singgah pasar,beli le plk barang2 nak wat mee kari....Balik dari Taiping td,lepak2 jap,layan internet sat...pastu trus masuk dapur.....pe lagi memasaklah....Hari ni special sikit pasal dalam kuah tu taruh tulang ngn daging lembu.Pastu taruh sotong sama udang.Kerang tak beli,takut berambah gatal lak....Almaklumlah,kami ni satu family alah ngn makanan laut,tapi makan gak....Resipi ni guna yg deeja punya sendiri....buat biasa2 je....Kalo nk tgk....klik kat bhgn mee ye...malas dah nak mnyalin....sebab resipinyer pun simple sangat....
Makan yg masak sendiri ni mmg puas hati....cik husben kiter bertambah2 makan tadi.....almaklumlah...cik isteri yg comel ni masak...hikhik...Deeja pun dh tak tau nak bebel pe lagi...so layan je lah gambar2 yg ada ni ye...kalo saper2 yg teringin nk mkn mee kari deeja ni,dtglah ke umah ye.....hehehehe....tp,entah kena ngn selera korang ke idak ni.....alahai....
Nampak merah tul kuah kari ni kan....woi...sakan fish cake tu dok berenang dalam kuah
Bahan2 sampingan penyedap rasa....

3 ulasan:

hajarus berkata...

buka jer blog pagi2 dah dijamu ngan hidangan mee kari... alangkah indahnyer lau mee kari betul2 ade kat depan mata... sehingga menjilat pinggan...

al-lavendari berkata...

mee kari memang saya suka, tapi tak boleh makan selalu bila dah berumur ni dan bersenam pun kurang !

deeja berkata...

Salam hajar...
mmg sungguh cam hajar cakap tu,kalo le bukak blog ni gambar makan ,pastu leh amik makan..alangkah bahagianyer..

Salam al-lavendari...
betoi tu....makan lemak2 ni xleh selalu...takut penyakit pun datang selalu....

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com