Khamis, 21 Januari 2010

Sotong Goreng Tepung......

Hai...hai..hai....salam hari Khamis wat semua.....Hari berganti hari,bulan berganti bulan....Cepatnyer masa beredar....Bagaimana hari ni,ada berita gembira atau tidak...?Deeja sekeluarga camni je lah.....Takde apa yg berubah....umur je yg bertambah....Tatkala ini,cuaca diluar mendung.Tadi dah pun ujan....Dah banyak hari jugak ujan tak turun kat sini.Hujan rahmat agaknya maklumlah hari ni hari Khamis malam Jumaat....Tadi Deeja dapat berita dari adik ipar mengatakan yg abangnyer yakni adik husben deeja yg no5 terlibat ngn kemalangan kat kampung.Katanya terlanggar tiang lampu bila break tak makan.....Keadaan adik ipar tu takde apa agaknyer....cuma g x-ray je,kata adik ipar sorng lagi tu lah....Sekarang ni diorang de kat kampung husben.Kejap lagi kitorang nak balik kampung,nak g ziarah deme....Mudah2an,tak de apa....Tengok betapa pentingnya makan tu ye....Break pun kena makan,kalo idak...tak usah cakaplah...takut teman....Sebut makan2 ni,ari ni deeja masak yg simple je....Badan rasa penat sangat...Jenuh mengemas umah.Anak2 nakal sangat,macam tu le jadinyer....Aduhai...dah tak larat nak cakap lagi....Pada sesiapa yg de petua untuk bagi anak ni dengar cakap kongsi2 lah ngn deeja ye.....


Hari ni buat sotong goreng tepung......guna tepung agromas....tak penah cuba lagi pun tepung tu.Selalu beli tepung cap kentucky je...hikhikhik.....Kali ni,tak payah guna telur...bila dah goreng,alamak......dogol le plk.....hehehe....tapi tak pe....habis gak.....selalu kalau buat,jadi cam cucur.....ari ni dah bertukar lak....Cicah lak ngan sos cili thai.....
Ok lah...malas dah nak gebang2,bukan pe...jap lagi dah nak balik kampung.So nak g siap2,dandan2 ala2 ratu gitu...hihihi.....bye...jumpa lagi di lain lembaran....

4 ulasan:

Hurul Ummi berkata...

salam perkenalan mama.

wahhh tak tahan lah sotong goreng T__T huhuhu neh blog resepi ke mama?bestnyeeeee..

hajarus berkata...

sedapnyer...

deeja berkata...

Hurul Ummi....
Salam perkenalan juga....blog ni bukanlah blog masak2,tapi inilah rutin akak seharian,masak2 dah tentu.So,kongsi2 le ngn kekawan.Blog ni kira cam diari akak sekeluarga,kisah kami sekeluarga...

Salam hajar....
meh le makan sama...hihi

IxoR@ berkata...

Org kata...goreng sotong jgn lama2 ye? takut nanti liat plak rasanya....

ermm...bulan ni, rasanya hanya 2 kali je dapur umah sy tu berasap...selainnya makan di luar!

bila tgk sotong goreng ni...mula la berangan nak gi beli sotong & goreng!

:D

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com