Jumaat, 1 Januari 2010

Garlic Bread with Cheese......

Tahun 2010 dimulakan dengan penuh kesyukuran.....kerana masih lagi diberi peluang untuk menghirup udara segar di bumi Allah yg fana ini....Blog deeja dihiasi dengan hidangan roti sebagai pembuka bicara di tahun baru ini....Inilah hidangan untuk malam semalam..Sementara nak menunggu detik 12 malam,deeja wat le roti ni.....Senang je....Uli-uli,taruh topping,then bakar...Nak ke resipinyer...?
Oklah,deeja catat kat sini sebagai rujukan deeja tuk masa depan.....

Bahan-bahan
2 cawan tepung gandum
2 sudu minyak zaitun-deeja guna minyak jagung coz itu yg de...
1 sudu garam
1 sudu gula
2 sudu yis segera
air secukupnyer dlm 1/4 cawan
*campur semua bahan dan diuli..

Bahan topping
Bawang putih-diracik kecik2
Keju-aper pun xpe
serbuk pizza-itu je yg ada dlm stok.

Bentukkan leper cam pizza pastu taruh topping.
Biarkan doh naik dalam 1/2 jam.
Kemudian bakar 30 minit...

Roti yg dah dipotong dan dah pun di nyap......sedap......dalam sekelip mata je dah abis....

8 ulasan:

LOVE2COOK berkata...

Hi KakDeeja...Happy New Year to U n ur family kak!

Wish U have a blessed year ahead! Happiness always! :)

deeja berkata...

Hai Love...
Thanks Love...Hepi New Year Too..
Akak juga harap Love sekeluarga brtmbh ceria dan sentiasa sukses...

MohdArshad berkata...

Terima kasih jadi Followers blog Kehidupan Makkah. Muffin deroyan tu sedap bebenor.

razmanta berkata...

wahhhh..nampak sedap betulla roti tu..mengiurkan tambah pulak minum dgn air kopi lagi sedap..

deeja berkata...

Salam Mohd Arshad...
Thnks juga sudi memfollow deeja...Xpe,nnti balik Perak leh mkn deroyan puas2...

Salam Razmanta...
makan panas2 mmg sedap....lembut je tau..mmg tul,mkn lak ngn kopi panas,sekejap le leh abs..hihi

zailamohamad berkata...

nak try buat ah..macam sedap aje, zaila memang suka garlic bread ni

deeja berkata...

salam zaila...
senang je zaila...tapi akak wat xde le jadi cam roti yg beli tu...tapi kira boleh la...hikhik..tapi yg wat sndri lg puas mkn tau...

fizranier berkata...

memang akan dicuba...favorit ni..huhu

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com