Khamis, 5 November 2009

Happy Anniversary.......10 tahun dah......



Tanggal 5 November menjelma kembali.Umpama mimpi dalam mimpi......seakan ku bermimpi disiang hari....Abang,dah 10 tahun kita melayari bahtera rumahtangga bersama.Seperti baru semalam kita bertemu dan bercinta...Alangkah indahnya masa itu....Cukup indah....Kita bertemu ketika usia kita masih remaja,ketika itu aku baru berusia 16 tahun dan abang 18....Tak ku sangka cinta yg bermula dengan kebencian dan dendam itulah yg menjeratku hingga ke jinjang pelamin......Kekadang aku tersenyum sendirian bila mengenangkan saat pertama kita bertemu...Memang menyampah tapi akhirnya aku akui dalam hati terpaut rasa sayang dan rindu....Ketika usiaku 20 tahun,kita mengikat tali pertunangan.pelbagai cubaan dan rintangan telah kita lalui ketika itu dan ahhh....aku taknak ingat lagi...sedih....kenapa..?biarlah menjadi rahsia hati ini.Abang...maafkan isterimu ini.ketika itu aku belum matang sepenuhnya....
Akhirnya setelah bergelut dengan pelbagai rintangan,kita disatukan jua.Masih ku ingat sewaktu hari pernikahan kita.Persiapan dilakukan dalam masa yg suntuk...hanya sebulan.Memang kelam kabut..Tambahan pulak ketika itu aku terpaksa berhadapan dengan exam.Nak dijadikan cerita ketika aku ingin mengambil exam,aku diserang demam yg teruk...Aku dapat cuti dan pihak U menangguhkan exam aku.Mereka memberi tarikh lain untuk aku....betapa terkejutnya aku ketika itu bila melihat tarikh yg diberikan...Ya Allah....hari pernikahan aku....Nak tak nak,aku terpaksa melalui kertas periksa dan bernikah....Dengan inai dijari,aku terkejar2...entah bagaimana aku jawab pun tak tahulah....Aku menghabiskan ujian tu dgn kelam kelibut dan bergegas pulang ke rumah.....Jam 5,aku mesti berada di rumah.....aku cam panik seketika.Aku sempat juga sampai ke rumah.Aku hanya sempat menyolekkan wajahku ala kadar tanpa makandam...malu aku nak tunjuk bagaimana rupa aku ketika itu....Tapi akhirnya semua selesai...Alhamdulillah....selesai semuanya....
Bila terkenang kembali kisah itu......aku tak tahu dari mana aku mendapat kekuatan....Lucu tapi indah.....Kini.....sudah 10 tahun peristiwa itu berlalu....kita hidup bahagia disamping 3 puteri kita..Riuh rendah suara anak kita....dan di hari bahagia ini,anak sulungku...ingin sangat tengok aku berpakaian pengantin....Alahai....dah tak boleh sayang....mama dah gemuk..dulu mama pinggang cam kerengga...cuma 24inci tapi sekarang.....ehhhmmmm....
Buat ketiga-tiga permata hati mama.....doakanlah yg terbaik buat kita sekeluarga...meskipun tiada sambutan....tetapi ingatan sudah cukup buat hati mama berbunga-bunga....Sayang anak mama....Buat suamiku.....Aja sayang abang....sayang sangat...tiada perkataan yg dapat tertulis disini...Ketahuilah...dirimu amat berharga dan segala budimu amat ku hargai..Maafkan Aja jika isterimu ini terlalu kasar dalam melayanimu...Pengalaman lalu telah banyak mendewasakan kita.Semoga jodoh kita akan kekal hingga ke akhir hayat....Jauh disudut hatiku ini...amat mencintaimu.....Terima kasih segalanya........

17 ulasan:

alvin takda rumah harga 8juta story.... berkata...

wa....epi ending cerita kisah cinta sulam kebencian tu...

deeja berkata...

Alvin...
moga kehidupan ko juga akan bahagia...& jgn lupa jemput akak nanti tau...

Suzi berkata...

happy annivesary deeja...moga kekal bahagia hendaknya...
sama kita tapi annivesary kita 22/10 hari tu...

HomeKreation berkata...

Good morning Deeja. Baru je nampak mesej Deeja tu. Ni tgh kelam-kabut siap nak gi kerja, tak sempat nak baca cerita kat sini, nanti kita baca kendian. Happy anniversary dari ALong, sori ya tak sempat nak buat kek ucapan. Doa Along semoga Deeja bahagia dengan nya sehingga akhir hayat.

LOVE berkata...

Kak Deeja...Happy Anniversary to U both dear!

Love wish u both will live happily as Husband and Wife till eternity! ;) All the very best!

hana berkata...

akakkk..epi anibesari! moga jodoh akan terus berkekalan hingga ke akhir hayat! senyummm sokmooooo!! ehehe.....

K.Nor berkata...

happy anni buat deeja dan suami.. semoga ikatan perkahwinan ni kekal bahagia hingga ke akhir hayat dan dikurniakan zuriat yg soleh dan solehah

hajarus berkata...

hepy anniversary yg ke10... semoga jodoh ini akan kekal bahagia hingga ke akhir hayat...

deeja berkata...

Salam Suzi...
Makasih...xtrlmbt g kot nk ucap tahniah gak wat suzi...happy always..

deeja berkata...

Salam Along...
Xde kek pun xpe..wish pun dh cukup...moga doa dimakbulkan buat kita bersama..

deeja berkata...

Hai Love..
Thanks a lot...

Hana...
Trma ksih Hana...semoga kita semua mendapat keberkatan dan kebahagiaan..

K Nor..
maksih juga...mudah2an doa kita semua dimakbulkan..

Hajarus..terimakasih juga..

love u all my blogger friends....

yginsaf4 berkata...

sweetnyerr.. hepi anniversary wat akak aja ittewww..

ish berkata...

Happy anniversary yg ke-10 deeja. sorry lmbt skt. Semoga jodoh berkekalan hingga ke akhir hayat dan berbahagia selalu... amin.

deeja berkata...

Salam yginsaf4...
trima kasih ye....

Salam Ish...
Trimakasih juga...semoga impian kita akan termakbul..amin..

Azita berkata...

deeja, happy anniversary!!! moga bahagia kekal hingga ke akhir hayat. Amin!!!

deeja berkata...

Kak Ita..
terima kasih...doa tu juge wat akak sekeluarga..amin..

waina berkata...

happy belated anniversary..hehe... insyaAllah...diharapkan perhubungan kalian berkekalan hingga ke akhirat... amin...

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com