Isnin, 23 November 2009

Jom Naik Kuda.....

Mari mari adik kakak kita naik kuda....Yeeehaaaa.....Ini kuda bukan sebarang kuda...Tapi kuda penuh kesaktian.....ekekekeke.....Saper kenal ngn benda diatas tu?Oooo...kenal rupanyer....Cian anak anak Deeja.Itulah pertama kali tengok benda alah ni masa kat kampung tu hari....Bila aku keluarkan benda ni dari bawah meja,diorang punyer le kerumun.Siap tanya ,pe benda tu....nak tergelak pun ada.Terimbau zaman aku kecik2 dulu,tak heran pun ngn benda ni....Zaman sekarang orang dah jarang guna.Ye lah nak cari buah kelapa pun susah.Aku sendiri pun guna santan segera.Kalo nak kelapa parut p je lah kat kedai...Bagi je duit dapatlah yg dihajati...So...hari ni...layan je lah gambar anak2 dara ku yg tak pernah jumpa ngan kukur kelapa ni.....ahakahak...



Itulah wajah2 ceria anak2 ku yg duduk bertenggek atas kukur kelapa.Kukur kelapa ni jenis yg boleh dilipat......Pada yg dok gila gaya inggeris bleh gak cat putih benda alah ni.Pastu tempek decal.Tentu cun giler...hihihihihi...

6 ulasan:

Dhana/戴安娜 berkata...

salam sahabat
wah seru banget ,gambar gambarnya mengingatkan saye saat di kampun bersama family saya,thnxs n good luck ya

kakngah berkata...

lg 1, batu giling cili tu..
ssh dh nk jumpe skrg..

haji kedekut berkata...

salam puan
salam aidiladha

allkmurni berkata...

sukenye ank2 akak tu...anak sy pun x penah tgk kukoq nyioq ni...sy pun dh lame x tengok

Azita berkata...

akak dulu masa kat kg guna gak kukur nyok tp bkn jenis camgini. yg ni selamat skit sbb kepalanya leh disimpan dlm badan..mcm kura2 tu...

LORD ZARA 札拉 berkata...

tak pernah guna~

hehehe~

dulu nampak kat rumah atok~

=]

P/S: Terima kasih sudi ke blog Zara. Zara sudah letak kamu dalam blog list. Chill darling!

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com