Isnin, 9 November 2009

Tiada ku sangka......

Salam di malam Isnin....Taiping hari ini dimulai dengan cuaca yg cerah,namun hujan ditengahari...Pagi tadi aku keluar ke pekan.Ambil sarapan di kedai je.Pas sarapan,aku p spital..Bawak anak2..demam lagi daaaa....Makan ubat,kebah sekejap,pastu demam balik.Agaknya tak cukup antibiotik kot....Tunggu,punyale lambat...tapi nak wat camne...tunggu le gak...
Petang,aku ngn hubby p Ipoh sekejap.Tinggal anak2 kat opahnyer...si Kauthar mengekor jugak...Pe ke henyer si Deeja ni asyik berulang ke Ipoh..?Mesti korang dok tanya2kan..De ke sape yg tanya..?Perasan je Deeja tu...macamle org nak kisah..ko pegi ke..idak ke..lantak ko le Deeja...ye ke korang kata camtu..?Hukhukhuk...Nak tau ke?Ade yg angguk tu...kan..kan..Saje p jumpa tokey kedai perabut jati...beli meja konsul la...ish2 kat Tepeng takde ke,yg sampai ke Ipoh tu?Jawabnyer...Ade...tapi mahal........Hoi...Cik Deeja dok ngarut pe tu...pe kena mengena lak ngn tajuk....tiada ku sangka....Sebenarnya.......
*
*
*
*
*
*
*
*
Hari ni,aku ketemu semula ngn sahabat lama yg telah lama lost contact.Memang aku tak sangka sungguh dapat berbual ngnnya malam ni.Seingat aku,last aku bertemu ngn dia umur aku baru 12 atau 13 tahun.Masih budak2 g,tapi sekarang pakat dah jadi mak budak...
Camner aku leh terjumpa balik..?Citernyer camni....Husben Deeja de le beli barang melalui online...Bila mintak no akaun,kawan Deeja ni tadi bagilah personal detail dia.So,bila dah tengok nama,cam kenal je...Tapi betoi ke...atau orang lain....malam tadi,aku ikut husben p bank in duit...then aku tengok le namanya sekali lagi...Hati aku dengan pantas berkata2,sah ni kawan aku ni...Husben,call dia cakap duit dah masuk.Pastu tanyale sekali,penah dok Taiping ke?Jawabnya penah,tanya g..anak cikgu..... tu ke?Jawabnya ya....Hah...betoi dah tu...Husben bagi phone kat aku...Aku pun tanya le balik,kenalkan diri aku ni....Wah...terkejut aku....sah kawan lama aku....keciknya dunia..kata aku kat dia....Ya Allah....dah lama sungguh aku tak dengar suara dia...Rupa lagi le plk,camne le ye sekarang ni....Tapi..alhamdulillah...dengan internet ni dapat gak aku ketemu ngn kawan yg dah lama terpisah...Kawan aku ni bukanlah kawan sekelas di sekolah tetapi kawan satu tempat tuisyen(BI)....tuisyen kampung je masa tu..Belajar tak ramai 3..4 orang je...Tapi,berkat kegigihan cikgu tu yg ku panggil Kak Adik...aku dapat mempelajari dan memahami Bahasa Inggeris dgn elok...Terima kasih Kak Adik...Aku pun dah lama tak jumpa dgn dia...Rindu sangat,saat2 belajar dulu....Alangkah indahnya ketika itu......

Cheating
*
*
*
*
Mom And Kids




6 ulasan:

alvin takda rumah harga 8juta story.... berkata...

yer la...baru nak tanya..kat tepeng takda ker perabot kayu jati..

deeja berkata...

Alvin...
He he...akak dh jangka mesti de org nk tanya...dh dijawab sblum tanya...kwengkwengkweng...

LOVE2COOK berkata...

Wow, bes kan dpt jejak kawan lama after such a looong time! Internet world is really doing favour to all of Us..;)
Bila nak bertemu pulak ngan kawan akak tu??? ;)

sang puteri berkata...

salam deeja..
salam persahabatan dari sue..
tak dapat nak borak kt page blog u coz box tak appear..
nice blog..

deeja berkata...

hai Love...
Aah...tak sangka sekian lama akhirnya ketemu gak...Nak jumpa..tak tau g,kot dia balik ke Taiping leh le jumpa..

Sang puteri..
Hai...thanks sudi singgh.Chat box tu sllu lmbt keluar...xpe..tegur kat mana2 pun bleh...

Led berkata...

jejak kasih le ni yer

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com