Rabu, 18 November 2009

Hidangan petang-Popia Bersosej......

Hai..hai....hai...kembali ngn menu untuk hidangan minum petang.Sambil layan internet kunyah2 popia ni memang sodap,tambahan pulak di sulami ngn hujan renyai2....Resipi ni deeja dapat dalam gobok deeja sendiri.Asalnya deeja tgk resipi ni kat dalam majalah Nur,tapi dia pakai roti pastu baru bungkus ngn kulit popia ni.Dlm majalah tu tak campur ngn sayur.Tapi deeja cuba,try,test tengok resipi menggunakan bahan yg de dalam petiais deeja...jangan gelak2 ye tgk rupa popia yg dah garing tu,nasib tak rentung....minyak panas sangat...huhuhu...
Camnilah rupa popia yg telah dipotong...Nak ke resipinyer..?Ok lah deeja catat le gak kat sini,sebab resipi ni deeja yg men taruh2 je so takut le lupa lak kemudian hari..bila dh catat kat sini mungkin leh jadi rujukan esok2...

Bahan...
kulit popia secukupnya.
Sosej-direbus sebentar.
Kubis+carot-dihiris halus
Mayonis,lada hitam sedikit,gula sesudu kecil.

Kubis dan karot di campur ngn mayonis,lada dan gula-gaul rata.
Sosej dipotong 3.
Ambil kulit popia,taruh campuran sayur dlm sesudu.
Kmd taruh sosej.
Balut cam popia.
Goreng sekejap..

ha....camtu je lah caranya...mudah je kan...

5 ulasan:

zailamohamad berkata...

Nanti nak trylah..macam sedap aje;P

zella berkata...

wah...sedapnyer kak...
ni nak kene try ni...
;)

deeja berkata...

salam zaila & zella....
ehh...cam serupa la nama adik2 brdua ni....senang je kan....try la..kalo sedap bagitau akak...

Budak Malu818 berkata...

salam.....ok,dh dpat dh resepi kak...
6ti,sy practickan..
huhuhuh...vizire

deeja berkata...

Hai budak malu....
aha...senangkan...

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com