Rabu, 21 Oktober 2009

Aku Tengah Buntu.....

Salam petang Rabu.Cuaca kat sini tak menentu,kejap mendung,kejap cerah,kejap hujan renyai-renyai.Hari ni aku keluar ke pekan.Cadangnyer nak p survey hadiah.Puas aku melilau kat sebuah kedai ke sebuah kedai sevenir(paham ke tu...souvenir kot)ala nak omputih lak.Cakap melayu kan senang,kedai cenderahati...ha..kan senang cakap.Aku ni nak beli hadiah kat anak aku yg kedua tu si Alyaa yg nak sambut birthday hari Isnin ni 26 Oktober.Aku tengah buntu kepala,nak beli hadiah pe ye...Nak beli anak patung,rasanya orang melayu tak elok simpan anak patung....ishhhh...susah sungguh le nak membeli.Tanya ayahnyer pun dah tak tau nak beli aper.Kalo cam aku ni senang je....skrang ni tengah asyik masyuk ngan hiasan Inggeris,jadi kalo le nanti birthday aku 30 ni laki aku bagi hadiah camtu,alangkah bestnyer...Ni plak budak takkan nak beli hiasan deco-mendeco lak.....Hishhhhhhh......buntunyer.......Saper de idea,pe nak beli untuk Alyaa yg nak sambut ulangtahun ke 5 Isnin ni...?Tolongle Deeja......Bagi le idea sat......
Question MarkThinkingLight Bulb

10 ulasan:

alvin takda rumah harga 8juta story.... berkata...

kak...beli laptop sony vaio yang terlatest..huhuhuhuhu...

deeja berkata...

salam alvin...
boleh...no hal...tapi ko sponser ye...hihihi

al-lavendari berkata...

ngapa tak tanya dia terus ?

kakyon berkata...

salam deeja,
belikan buku..yg berkaitan apa deeja nak jadikan dia..bila dia dah pandai baca nanti..itulah buku pertama yg dia baca..

deeja berkata...

salam pak lavender..hihi,jgn mrh..
kalo tanya,jwpan...mainan lah.Rsnya dh berlmbak.Nk men masak2lah,doktor lh..semua dimintaknyer...

salam kakyon...
ok gak idea kakyon ni....nnti deeja cuba cari yg special...

LOVE berkata...

Sorry kakDeeja...Love pun weak dlm bab hadiah2 nih! selalu pening kepala jer kalau nak beli hadiah..;)
Ur daughter dah ada basikal ker kak??? Errmmm any of her favourite toys??? Aiks, orang Melayu tak elok simpan anak patung ke kak? Kenapa yer? Love xtau plak! ;)

HomeKreation berkata...

Salam Deeja. Dtg jenguk Tepen jap ni. Along beli adiah utk ank2 ikut pe'el sorang2. Ada yg suka toy, ada yg tak suka toy. Tp kalau ank pompuan, beli ler barang kemas.Dia boleh simpan sampai ke beso.

deeja berkata...

Hai Love...
basikal dh de sorang satu..aah..org islam xelok de patung dlm umh.nnti malaikat xmasuk umah.akak pun xbrapa pandai explain,sebab islam tu indah...

salam along..
aduhai along,dulu leh le,skrang brg kemas tgh mahal...lari budjet..

arezura berkata...

hmmm..ape ek nak li...tapi biasenye bdk2 besa cm tu mmg suke permainan dr yg lain2...klu zura ari tu likan utk anaksedare patung yg kaki pjg ngan tgn pjg tu...yg comel tu..sbb die mmg suke yg tu..
tapi bebdk mmg suke toy..
alah beli die bj je kak..bj cm princess tu..klu anak buah zura...pehh cukup suke...

deeja berkata...

zura...
anak akak ni len sikit,kalo gaun,skirt mmg xpndng le...dia suka seluar pnjang je...

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com