Rabu, 14 Oktober 2009

Ayam Bakar....


Ayam Bakar ni sebenarnya untuk lunch semalam.Dengan kata lain dah 2 hari Deeja bakarkan ayam ni.Semalam p tengok blog Hana yg duk Jepun dan si Ika yg kat Bangkok tu pun dok membakar ayam tapi berlainan versi.Depa wat versi cucuk2,yakni sate.Tapi aku ni mals nak bercucuk,aku wat le seketul2.Nak upload gambo semlam dah internet pun punyale lambat.Ahhh...malas nak membuang masa,ari ni je lah citer....

Yang Deeja wat ni jenis yg simple....resipi pun berlainan ngn adik2 kita yg jauh diperantauan tu.
Ayam-seekor
*bawang besar
*bawang putih
*halia
*serai
kunyit
garam/gula.

Cra buat-kisar semua bahan bertanda *.
Kemudian perapkan ayam ngan bahan kisar.Taruh kunyit,garam dan gula.
Kalo nak sedap,perap semalaman.
Pastu bakar atau goreng pun boleh.

5 ulasan:

hajarus berkata...

nyam... nyam... sedapnyer.... dah la lum breakfast, disaji plak ngan pic ayam bakar ni... terliurnyer hajar...

miss hirose berkata...

waaaaaaaa tidak!!!!!!
terliur giler ni..sedapnyeeeeeeee

deeja berkata...

salam hajar....uiii...akak dah nampak meleleh tu..cepat2..lap..hihi

salam cik miss hirose..lama akak xnmpk,nak wat cmne dah jauh..layan gambo je lah..kalo dkt le akak tapaukan...

alvin takda rumah harga 8juta story.... berkata...

ni yang terbaik antara semua menu...

deeja berkata...

alvin...ni mesti ko punyer feveret ni kan...nak anto jauh..ko perati gambo je lah ye..

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com