
Bahan2
mee kuning-1 kilo
(utk kuah)-sama seperti wat kari biasa
tumis bawang putih,bawang besar,halia,kulit kayu manis,bunga lawang & bunga cengkih,daun kari.kacau hingga naik bau.Pastu masukkan rempah kari daging yg di bancuh ngan air dlm 4 sudu besar.Tumis sehingga pecah minyak.
Masukkan ayam(Deeja guna yg tulang).Masukkan air serta santan.Pastu masukkan fish ball.Kalau nak masukkan kerang ke,sotong tau benda len pun boleh.Perasakan ngan garam.Deeja tambahkan sos cili sedikit dalam kuah.
(utk bahan sampingan)
telur rebus,tauge,sawi,fish cake dan tauhu yg digoreng,daun sup/daun bawang,bawang goreng.
(sambal)
kerang-masak seperti sambal tumis tetapi pekat.
Hidanglah seperti di atas tu......
Tiada ulasan:
Catat Ulasan