Sabtu, 31 Oktober 2009

Chocolate Cupcake....

Salam hari Sabtu.....Hari ni nak citer pasal baking membaking semalam...Cupcake ni salah satu menu sampingan untuk majlis birthday aku semalam.Dan ini merupakan kali yg pertama aku wat kek taruh dalam bekas ni....Selama ari ni,aku dah jenuh mencari bekas cupcake ni,tapi tak berjumpa.Akhirnya aku ketemu jua ngan kedai yg memang khusus jual barang2 nak buat kek,roti dan berbagai g.Tapi sebenonyer,aku tak p pun tapi cik abang yg bersungguh2 mencari bekas ni wat isteri tercintanya itu...Hajat aku nak buat cupcake aka muffin tercapai jua...Boleh le dikatakan muffinkan sebab kalo cupcake ader dekorasi atas kek tu...tapi aku cuma tabur badam.Tu pun balance wat biskut raya tu hari...
Inilah rupa cup cake sebelum dibakar....nampak comel je...
Rege tak le mahal sangat rupanya benda ni....20 pieces dlm 3 hinggit lebih je...Oh ye..resipi ni aku ceduk kat blog hana

200g coklat masakan
70g mentega
2 biji telur
50g gula
60g tepung gandum
1 s/k baking powder

Cara buat
cairkan coklat(double boiler)
Masukkan mentega,kacau hingga mentega cair.
Panaskan oven suhu 170c
Dalam mangkuk len,masukkan telur dan gula.kacau sampai sebati.
Masukkan telur dlm adunan coklat.
Masukkan tepung.
Isikan dlm acuan dan bakar selama 20 minit.

4 ulasan:

alvin takda rumah harga 8juta story.... berkata...

my peberet lah......

deeja berkata...

hai alvin....
feveret ke..?amik le kalo sudi..

arezura berkata...

sedapnyeeee...
nak satu bleyyy...

deeja berkata...

Arezura....
boleh pe salahnya...tapi..opppsss...gambo je lah..nak betoi2 kena dtg umh akak lah..

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com