Isnin, 3 Ogos 2009

Untukmu.....


glitter-graphics.com

Alhamdullilah....Syukur pada Ilahi....Hari ini aku cuma di rumah...Rutin harianku seperti biasa.Melayani anak,memasak,mengemas rumah dan mengemas blog.Aku dah jadi ketagih dengan komputer.Hari-hari mesti mengadap laptop,kalau tak, tak sah rasanya.Tapi jangan ingat 24 jam lak aku mengadap ruang siber ni....Sebenarnya aku teringat sangat waktu zaman study dulu.Memang naik biul mengadap komputer.Jenuh bersengkang mata nak lulus.Aku dulu amik kos Sains Komputer.Terkenang aku masa mula masuk....Naik nangis woiii.Susah sangat...Macam nak lari balik.Dah le dulu pegang komputer pun tak peronah nikan plak nak wat keje semo guna komputer....Aku masih ingat....Kalau diceritakan mesti nak tergelak,pegang mouse...lari le plak...Ha...Ha...Ha....
Aku kuatkan semangat gak untuk habiskan study....Aku dapat pinjaman MARA.Mujurlah MARA kalau tak jenuh aku ni nak membayar balik...coz tak keje.Aku dapat biasiswa so bayar balik pinjaman cuma tuk elaun sara diri je....syukur....
Berbalik pada hobi aku kini yang dok layan blog....Dulu-dulu aku de belajar wat website dalam subjek internet...Payah toi....Bila fikir balik,website aku dulu memalukan je.Malu kat pensyarah....rasa huduh toi.....
Kekadang terfikir,penat aku belajo dulu tapi tak keje.....nak wat camno....takde rezeki....Tapi aku bangga bila anak-anak tengok gambar grad aku tu dan nak jadi camtu....Mudah-mudahan anak-anakku akan lebih berjaya.....Bagi aku harta yang paling berharga padaku adalah anak-anak.Corak dan bentuklah menjadi insan yang kamil....
Sejambak bunga kat atas tu akan ku hadiahkan kepada semua ibu-ibu yang berjaya melahirkan anak-anak yang soleh....
Alhamdulillah.......

4 ulasan:

kakpah berkata...

salam deeja. Suri rumah adalah satu perkerjaan yang mulia. Kita berkerja untuk suami dan anak-anak. Ganjarannya masyaAllah... didunia mungkin tidak dibalas dengan wang ringgit tapi yang lebih besar menunggu kita di Sana. Cuma perlu ikhlas dan bersabar.
Salam kenal dari kakpah.

deeja berkata...

Salam kakpah...trm ksih...
Kata-kata kakpah membuatkan saya lbh brsemangat....

miEz haNeM berkata...

salam deeja:)thanks for following..maka telah follow kamu:)
apa khabar??
pasni kita ley jadi best buddy yek!take care :) keep smiling!

deeja berkata...

hai miez hanem...Sya cht.Makacih sdi lawat teratak buruk sya ni...Salam persahabatan....

bacalah........bekalan kita disana nanti.......

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com